Werner efter premiärförlusten: ”Kommer inte få lika många chanser som vi fick förra året”

Efter att ha inlett division 3-säsongen med en WO-seger spelade Degerfors damer i fredags kväll sin första seriematch 2020. IK Arvika Fotboll på bortaplan. De rödvita nykomlingarna fick dock snabbt lära sig att division 3 är något helt annat än division 4. Hemmalaget vann klart med 3-0.

Vad blev det för typ av match?

– En tuff match mot ett bra lag. De inledde mycket bättre än vad vi gjorde, första 25 minuterna ungefär. Sedan jämnade det ut sig litegrann men olyckligtvis gjorde de 1-0 precis innan halvtid. Det var rättvist men kändes ändå tungt. Också i den andra halvleken började de bättre än vad vi gjorde och fick ganska snabbt 2-0 och 3-0. Efter det kom vi in i matchen på ett bra sätt. Sista 25 minuterna genomförde vi ganska bra. Arvika tröttnade litegrann och vi hade ganska bra tryck i spelet och borde ha gjort ett eller ett par mål. I det stora hela var dock Arvika mycket bättre än vad vi var, säger tränare Patrik Werner.

Någon av era spelare var inne på att ni var för passiva.

– Det är alltid svårt att veta om vi var dåliga eller motståndaren var bra, men Arvika hade några spelare som har spelat på högre nivå. De gjorde skillnad i matchen. Några riktigt bra spelare som drev deras anfallsspel. Det är klart att vi kan bättre än vad vi visade, men man får säga att Arvika gjorde en bra match.

Var det här ett ”välkommen till verkligheten i division 3”?

– Vi har mött en del division 2-lag och sådär, men det här var ett bra lag. Som sagt hade de en del spelare med rutin från högre divisioner, vilket märktes. Vi orkade inte matcha dem riktigt. De var bättre och vann rättvist. Vi får se vart det tar vägen. Jag tror att det kommer vara mycket tuffare i år än vad det var förra året (i division 4). Så ska det väl vara. Jag tror att skillnaden är stor. Det är ju bara enkelmöten i år så det är tungt att förlora matcher. Man får inte så många lägen att komma ikapp och jag tror att Arvika blir svårslagna i den här serien.

Vad tar ni med er från den här första matchen?

– Dels en lärdom om att man måste göra rätt saker. Vi kommer inte få lika många chanser som vi fick förra året. Sedan får vi ta med oss sista 25-30 minuterna då vi var ganska bra. Det är bara att kämpa vidare.

I nästa omgång ställs DIF mot Hertzöga BK 2. Också den matchen spelas på bortaplan.