15/4
19:00

Visa dina färger – Visa att vi finns

För andra året i rad startade Allsvenskan, SuperettanOBOS Damallsvenskan och Elitettan utan publik. Vi saknar den stämning och den atmosfär av yttersta världsklass som råder inne på svenska arenor. För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan, Elitettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa att vi finns, och att vi vill bli sedda. Visa dina färger!

Vi är många som skulle vilja se fotboll på plats på arenorna. Svensk Elitfotbolls huvudmål är att vid en lägre smittspridning stegvis kunna öppna upp läktarna. För att det ska vara möjligt så krävs det att myndigheterna ser oss och tar elitfotbollen på allvar. Eftersom vi är satta på paus, för att samhället ska veta vilka vi är – och att vi är många – uppmanar vi till en digital folkfest.

Fotbollen betyder så mycket för så många – låt det synas!

Kl. 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier.

För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. På stan, hemma, på jobbet och på sociala medier.

Visa dina färger, visa att vi finns!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för så många av oss. Allsvenskan, Superettan, OBOS Damallsvenskan och Elitettan ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan.

Elitfotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge och våra elitligor är att betrakta som en kulturinstitution. Supportrarna är grunden för vår existens.

Det är viktigt att vi visar vilka vi är som står upp för vår inhemska fotboll. Vi är ett tvärsnitt av befolkningen. Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen. 

Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det. Låt oss aldrig bli bortglömda, undervärderade eller förbisedda. 

Ta ställning, visa vem du är! Ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. På stan, hemma, på jobbet och sociala medier. 

Vi är många. Vi är en.

#visadinafärger

En uppmaning från:

Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) – Gemensam organisation för Sveriges supporterföreningar

AFC Eskilstuna 
AIK   
Akropolis IF 
Alingsås FC 
BK Häcken   
Bollstanäs SK
Borgeby FK 
Brommapojkarna
Degerfors IF 
Djurgårdens IF 
Eskilstuna United DFF 
Falkenberg FF 
FC Rosengård 
GAIS   
GIF Sundsvall 
Halmstads BK 
Hammarby IF 
Helsingborgs IF 
IF Elfsborg 
IFK Göteborg
IFK Kalmar
IFK Norrköping 
IFK Värnamo 
IK Brage 
IK Sirius 
IK Uppsala Fotboll 
Jitex Mölndal BK 
Jönköpings Södra IF 
Kalmar FF   
KIF Örebro DFF 
Kristianstads DFF 
Landskrona BoIS 
Lidköpings FK 
Linköpings FC
Mallbackens IF Sunne 
Malmö FF   
Mjällby AIF 
Morön BK
Norrby IF   
Piteå IF DFF
Sundsvalls DFF 
Trelleborgs FF 
Umeå IK FF
Varberg BoIS   
Vasalunds IF 
Vittsjö GIK
Västerås SK   
Växjö DFF
Älvsjö AIK FF 
Örebro SK 
Örgryte IS   
Östers IF 
Östersunds FK 
Svensk Elitfotboll
Elitfotboll Dam

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2024 Degerfors IF