15/4
19:00

Ungdomsakademin får ny chef

Degerfors IF:s ungdomsakademi har fått en ny chef. Han tillträder efter nyår men kommer redan nu att arbetas in i sin nya roll vid sidan av Lars Ekman som valt att kliva av sin post. Ny akademichef blir Peter Palmqvist som närmast kommer ifrån Nora. Vi ringde upp honom för att ta reda på mer…

Grattis till nya tjänsten som Akademichef i Degerfors IF…
Tack, det ska bli både roligt och spännande men det är mycket att sätta sig in i och tjänsten kommer att bli på sidan av mitt ordinarie arbete. Jag kommer att gå på ”praktik” nu i början och med hjälp av ledarna och Lars Ekman så ska det gå bra, jag vill inte kasta mig in i något som jag inte har full kontroll på så det behövs för att lära känna föreningen och ungdomarna under perioden fram till nyår då jag ska tillträda och sätta igång på allvar.

Berätta, vem är Peter Palmqvist?
Jag är uppvuxen i Nora där jag också spelade fotboll. Men jag kom mer in på trav efter min korta fotbollskarriär och började arbeta inom travtidningsbranschen. Genom jobbet så har jag flyttat och bott i Stockholm, Göteborg och Ludvika. Sedan kom jag tillbaka till Nora och där har jag arbetat som konsult på en travtidnings sajt. Jag har varit aktiv i Nora BKs styrelse och har också haft ungefär samma roll där som Patrik Werner i Degerfors IF.

Jag tycker att rollen som Akademichef ska bli en rolig utmaning och jag känner att Degerfors IF står för mycket av mina egna värderingar och därför ska det bli spännande.

Bästa Degerforsspelare genom tiderna enligt Peter?
Oj, det måste nog ändå vara Gunnar Nordahl även om det var före min tid! (skratt)

Stort tack till Peter Palmqvist och lycka till med din nya tjänst som Akademichef.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2024 Degerfors IF