2/4
15:00

Trenden är bruten

Det var blandade känslor hos tränare Jacobsson när Degerfors spelade oavgjort mot Trelleborg och trots att de var det bättre laget ”bara” fick med sig en poäng hem. Stefan Jacobsson summerar matchen mot Trelleborg här…

Ja, alla var vi taggade över ett resultat och när man ”förlorar” så känns det bara dåligt men när man jobbar i den här branschen så får man lära sig att allt inte är svart eller vitt. Det finns ju även bra saker som man gör när man förlorar. Jag är jäkligt stolt över grabbarnas prestation idag, över hur alla jobbar tillsammans. Vi är ju faktiskt det bättre laget men vi har det lite svårt att få till det sista i själva straffområdet men annars så har vi ett väldigt bra försvarsspel och vi håller Trelleborg borta ifrån vårt straffområde i princip 93 minuter. Sedan har vi också ett bra spel i vårt anfallsspel, men vi borde ha satt åtminstone en boll på de möjligheterna som vi skapade. Framförallt så var det väldigt viktigt att vi bröt den negativa trenden och vi visade för oss själva att vi är ett bra lag när vi jobbar hårt tillsammans. Men det är lite blandade känslor så här efter matchen, man är glad över att få med sig en poäng och att man håller nollan efter att ha släppt in åtta mål på tre matcher och där vi har gett bort segrarna och idag så stänger vi till och känslan är att vi ska vinna matchen, även Peter Swärdh Trelleborgs tränare håller med om att vi var det bättre laget och att de får vara nöjda med att gå från matchen med en poäng. Man vet ju hur viktiga de här trepoängarna är men samtidigt så är det så att åka hit till Trelleborg och till en av de svåraste bortamatcherna som man har, så vet man på förhand att man får vara glad för en poäng men så som matchen blev, så är man ju lite besviken men samtidigt glad att trenden är bruten.

Det var en ny trio längst fram som gjorde ett bra jobb…
Ja, de är ju bra fotbollsspelare och vi trodde kanske att Trelleborg skulle dominera matchbilden mer och att de skulle ligga lite mer på kontring, men så blev det inte utan det var vi som hade taktpinnen för det mesta och de gjorde det bra. Astvald är inte riktigt i sin bästa form ännu men han bidrar med väldigt mycket kvalitet när det gäller anfallsspelet och han jobbade bra i försvarsspelet, så jag är jättenöjd med matchen han gjorde. Axel Lindahl var i ny position och det kändes som har var giftig i den positionen, så vi får se om vi kan bygga vidare på det här.

Självklart hoppas vi att Degerfors fortsätter att bygga vidare mot fler poäng och det gör de redan nästa lördag då vi hälsar Västerås SK välkomna till Stora Valla med avspark kl 18:00. Köp din biljett HÄR!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF