7/10
15:00

Tränarduon presenterar årets spelartrupp

Efter en historiskt lång försäsong är det nu bara dagar kvar till dess att Andreas Holmberg och Tobias Solberg ska leda Degerfors IF i superettan. De har 23 spelare till sitt förfogande. Allt från hemvändande Johan Bertilsson till akademiuppflyttade Linus Olsson.

Här nedan bjuder tränarduon på en kortintroduktion till samtliga spelare i årets trupp. Allt för att du ska vara så påläst som möjligt när serien äntligen drar i gång.

Ismael Diawara

”En duktig målvakt och en jättehärlig kille som är viktig både på och utanför planen. Oerhörda reflexer, vilket gör honom skicklig på linjen.”

Gustav Granath

”Förra årets riktiga genombrott. Vi tror mycket på honom. En ganska komplett fotbollsspelare. Det finns egentligen inget han är dålig på. Vi tror att hans framtid är väldigt lovande.”

Daniel Janevski

”En härlig kille. Bra både offensivt och defensivt. Han är 27 år och har således samlat på sig en del rutin. En kompetent mittback.”

Oliver Ekroth

”Ny kapten för i år. En ledare både på och utanför planen. Jätteviktig för oss. Precis som Janevski är han bra både offensivt och defensivt. Fin fot med ett bra tillslag på bollen både i det korta och i det långa spelet.”

Jacob Ortmark

”En duktig fotbollsspelare med väldigt funktionell teknik. Jobbar hårt och är otroligt ambitiös.”

Sebastian Ohlsson

”Delvis ny roll. Han har kanske främst spelat som central mittfältare tidigare men har varit mittback under försäsongen. Det har han gjort kanonbra. Fin fot, lugn och trygg med bollen, bra på att driva fram bollen. Rutin från spel i allsvenskan. Oerhört kul att han ville komma tillbaka till Degerfors.”

Ferhad Ayaz

”En spelare med otrolig potential men som har haft en del skadeproblem. Vi tror jättemycket på att han kommer komma tillbaka starkt och kommer vara en stor del av vårt lag i år. Han har otroliga egenskaper, framförallt i sin snabbhet och drivet med boll.”

Johan Bertilsson

”En hemvändare som det kanske inte var första gången vi försökte få tillbaka. Oerhört duktig spelare och skicklig på att ta sig in i boxen och komma till avslut. Duktig framför backlinjen, duktig bakom backlinjen. Kommer bidra med både assist och med mål. Viktig, viktig spelare. En av seriens bästa.”

Marcus Astvald

”En spelare vi kan använda både som offensiv mittfältare och som wingback. Han har blivit rutinerad med åren och har en otrolig potential. Rent fotbollstekniskt har han bland de bästa egenskaperna i hela serien. Det är upp till oss, och delvis upp till honom, att få ut alla egenskaper.”

Christos Gravius

”Han har varit här på lån men är nu Degerfors spelare. Har en väldigt tekniskt fin touch på bollen med sin vänsterfot. Han har varit viktig för oss de senaste åren men vi hoppas få ut ännu mer. En jättebra kille som har alla möjligheter att bli en tongivande spelare i serien.”

Erik Lindell

”Maskinen, haha. Det är få som har en sådan arbetskapacitet som Lindell har. En sådan spelare behöver alla lag. Han är otroligt skicklig i det defensiva spelet men också väldigt duktig i det offensiva spelet. Han måste bara förstå det själv. Så mycket som han springer och jobbar är det en jätteviktig spelare för oss. Ofta den som ligger i assistligans topp vid årets slut. En tvåvägsspelare.”

Linus Olsson

”Uppflyttad från akademin. Han hade skadeproblem under förra året och hade ett långt provspel här innan han skrev på a-lagskontraktet, men har fina kvalitéer. Han har mest fått spela mittback men har även fått träna som wingback och har väl också spelat lite på innermittfältet tidigare. Har sett bra ut på träningarna och det här blir ett första år där vi får se hur han anpassar sig till seniorfotboll. Han har en fin fot och får förhoppningsvis vara hel.”

Villiam Dahlström

”En ny spelare som har kommit in och varit otroligt bra. En jättepositiv överraskning. Har anpassat sig från division 2 till elitfotboll på ett mycket bra sätt. Springer hela tiden och gör kanske de smartaste löpningarna i laget. Kommer säkert kunna göra en hel del mål också.”

Axel Lindahl

”Han blev ett stort utropstecken som wingback förra året. Högerfotad spelare som spelat till vänster. Har fina egenskaper när det gäller att driva boll och slå motståndare en mot en. Snabb. Han har tidigare varit lite skadebenägen men är frisk och kry nu. Bra spelare, bra kille. Han har en jäkla utväxling när han sätter fart. Då är det ingen som hänger med.”

Victor Edvardsen

”En ny spelare som vi är jättenöjda med att vi fick hit. Även det är en kille med bra fart. Han är otroligt snabb trots sin lite tyngre kropp. En ganska komplett fotbollsspelare. Teknisk, bra avslut, bra passningsspelare. Det enda som kanske saknas lite är huvudspelet.”

Erik Grandelius

”En spelare som kommer från de egna leden och som varit med ett par år i seniorfotbollen. Jobbar väl för sitt riktigt stora genombrott. Lovande. Full av energi, löpvilja till tusen. En jättefin vänsterfot, bra touch på bollen. Tar steg hela tiden.”

Joel Daniel

”Jättefin kille. Omtyckt och trevlig. Är vänsterfotad och har mest spelat wingback hos oss. Han tuggar på och gör det bra.”

Christoffer Wiktorsson

”En viktig spelare förr oss och för truppen. Han har en hel del rutin. Föregår alltid med gott exempel och har bra inställning till träning. Fin vänsterfot, framförallt i det längre spelet. Rätt kraftfull när han fått upp farten. Man kan säga att han är lagets pappa.”

Adam Carlén

Han stod för årets genombrott förra säsongen. Han kom in och tog oss alla med storm. Otroligt kraftfull spelare. Jätteviktig för oss i det defensiva spelet, bra på att stoppa omställningar. Men han är också väldigt duktig med boll. Bra blick för spelet och jätteduktig på att orientera sig på planen. Ligger alltid i rätt position.”

Emil Portén

”Duktig i avslutslägen och bra på att ta sig dit. Stark när det gäller att vända och vrida med bollen. Har en fin högerfot och jobbar hårt.”

José Segura Bonilla

”Jättetalang. Har tagit otroliga steg i år. En spelare som spelar i forwardsrollen och är målfarlig. Bra targetspelare, bra i djupled. Han har det mesta. Vi tror och hoppas att han ska få sitt genombrott i år.”

Jeffrey Gal

”En duktig målvakt som är bra på spelet med fötterna. Han är bra på att läsa spelet och är ofta i bra position för att förhindra frilägen.”

Hugo Claesson

”En talangfull och duktig målvakt som har framtiden för sig. Han utvecklas hela tiden och har tagit stora steg i år. Det ska bli roligt att följa hans utveckling.”

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF