2/4
15:00

Stefan Jacobsson inför genrepet mot Kongsvinger

Inför den avslutande försäsongen och matchen mellan Degerfors IF och Kongsvinger IL som spelas imorgon söndag, tog vi ett snack med huvudtränare Stefan Jacobsson som berättar om känslan i laget och generalrepetitionen inför nästa veckas seriepremiär…

Vi står inför generalrepetitionen med säsong och nya förutsättningar…
Ja det är äntligen dags, skulle jag vilja säga. Ett genrep betyder ju att nästa match vi spelar är det seriematch. Premiäromgången och den ser man ser fram emot med skräckblandad förtjusning men samtidigt är det skönt att det kommer igång för att det känns som om vi är redo. Det är Oliver Ekroths skada och försäljningen av Kevin Wright som känns smolkigt men samtidigt så vet vi tränare och spelarna vad vi vill och vad vi vill försöka att åstadkomma. Genrepet i sig har väl inte en jättestor betydelse, utan vi vet redan vad vi kan och hela den biten, det handlar egentligen bara om att få med sig ett bra resultat och en bra prestation från den sista matchen innan serien drar igång men det viktigaste är att truppen är skadefri och att det är tio fräscha spelare som går in och fightas i seriespelet och att vi går in i sista veckan med alla spelare tillgängliga, det är Oliver Ekroth som saknas och det har trots allt sett rätt okej ut på den fronten.

Är man mer rädd för skador än vanligt, så tätt inpå seriepremiären?
Ja det är klart. Det finns ju ingen tid att reparera, så det är ju det sista man vill ha. Det är det största orosmomentet om det skulle dyka upp.

Du går in i din tredje fulla säsong…
Ja, jag tycker att det känns bra. Vi har nu den mest konkurrenskraftiga trupp vi haft på riktigt länge, vi har många positioner med många spelare där vi kan skifta utifrån form eller efter taktiska inslag. Jag tycker att vi har höjt både vår högstanivå och också vår lägstanivå, vi har fått ytterligare speed i laget, vilket innebär bra kontringsspel. Sedan är det detaljer som vi jobbar mycket med, metoderna för hur vi ska agera i de båda straffområdena har vi lagt mycket kraft på under de sista sex veckorna, men vi får se om vi lyckas nå dit vi vill men vi är ändå på god väg tycker jag och det känns bra.

Om vi tittar på truppen så har vi en ganska ung trupp…
Ja så är det. Det har väl skett en medveten föryngring av truppen sedan 2017, så det är inget hokuspokus om det, Vi har försökt att föryngra truppen successivt men jag har ingen koll på vad snittåldern ligger på (skratt), men det är som du säger, vi har den yngsta snittåldern på många år.

Hur kommer vi att förvalta det?
(skratt) Ja, förhoppningsvis bra. Nej men det finns väldigt mycket framtid i Degerfors IF, samtidigt har vi unga spelare som har mycket erfarenhet och som har spelat en hel del på den här nivån så att det är en bra kombination och vi får hoppas på att vi kan hitta ett bra sätt att förvalta våra unga spelare.

Vad är din känsla inför matchen mot Kongsvinger som spelas i Norge?
Känslan är bra, vi har två raka vinster bakom oss och vi kommer att jobba på ett liknande sätt som vi gjort de senaste matcherna. Vi åker dit för att göra en bra prestation och vill få med oss ett bra resultat och så ska vi försöka att åka hem därifrån skadefria. Efter det blir det en maximal förberedelse inför seriestarten.

Stefan vill inte avslöja en startelva inför matchen mot Kongsvinger som spelas söndag den 24 mars klockan 15:00 på Gjemselund Stadion i Kongsvinger, Norge. En sammanfattning av matchen kommer att publiceras under söndagskvällen.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF