29/4
19:00

Stark laginsats gav tre poäng mot AIK

Degerfors besegrade AIK med 2-1 (1-1) inför ett fullsatt Stora Valla. Diego Campos inledde målskyttet på straff i den 13:e matchminuten. Det var den första straffen Degerfors tilldömts sedan november 2021. John Guidetti kvitterade för gästerna på tilläggstid i den första halvleken efter att Jonas Olsson i Degerfors-målet knuffats och tappat bollen. I den 69:e minuten gjorde Justin Salmon 2-1 efter att ha fått bollen serverad på en hörna. Resultatet stod sig sedan matchen ut och Degerfors kunde inkassera årets tredje seger.

Sammandrag från matchen

Presskonferens

Se presskonferensen med Andreas Holmberg och Andreas Brännström i spelaren nedan.

Matchfakta Degerfors IF – AIK

Mål: 1-0 Diego Campos (str.) (13′), 1-1 John Guidetti (45+2′), 2-1 Justin Salmon (69′).

Varningar Degerfors IF: Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Joe Gyau.

Varningar AIK: Aboubakar Keita.

Startelva: Olsson – Mammar, Korac, Granath – Bouzaiene, Örqvist (ut 69′), Ohlsson (ut 77′), Gravius, Gyau – Vukojevic (ut 77′), Campos (ut 77′).

Ersättare: Rossbach, Wallin, Lindgren (in 77′), Lindell, Bassey, Mörfelt, Gwargis (in 77′), Salmon (in 66′), Pavlovic (in 77′).

Domare: Granit Maqedonci

Publik: 5 880 (fullsatt).