5/6
19:00

Sista hemmamatchen för damerna

Den mycket korta coronasäsongen är snart över. Imorgon, lördag, spelar Degerfors damer sin sista hemmamatch då RIK Karlskogas andralag kommer till Valla. Rödvitt ligger tvåa i sin division 3-serie, fem poäng framför fjärdeplacerade RIK.

RIK Karlskoga 2 kan inte vinna serien men skulle i teorin kunna utmana er om andraplatsen. Hur ser du på den här matchen?

– Jag har sedan lång tid tillbaka sagt att förstaplatsen är körd. Arvika (serieledarna) möter dessutom lagen som ligger sist och näst sist, så de kommer vinna sina matcher. För oss handlar det om att bli tvåa och då behöver vi vinna en av de två matcherna som är kvar. Naturligtvis siktar vi på en trepoängare så att andraplatsen är klar, säger tränare Patrik Werner.

Du har också tidigare varit inne på det här med att det är lite lurigt med andralag eftersom de kan ha med sig spelare från högre upp i seriesystemet. Har du någon koll på hur det kommer se ut med den saken hos RIK imorgon?

– Nej, det har jag inte. Vi får se vilka som dyker upp. Vi har gjort bra matcher, frånsett den första, och hoppas att det ska kunna hålla i sig. Jag vet inte riktigt vad vi kommer möta men hoppas att vi ska kunna göra en bra match och vinna antingen den här eller den avslutande matchen i Filipstad.

Hur har träningsveckan varit?

– Vi har tränat på bra. Det blev en speciell säsong, men vi kör på i några veckor till. Vi har ju två seriematcher och en DM-match mot RIK Karlskogas förstalag. Vi får se när DM-matchen ska spelas, vi väntar ju på besked i publikfrågan men det verkar gå trögt så vi har inte spikat matchdatumet ännu.

Hur är känslan i spelargruppen inför den här avslutningen där ni i första hand jagar en andraplats?

– Det har varit bra hela tiden. Det blev tungt efter den inledande förlusten, men efter det har vi jobbat på bra. Även när det var matchuppehåll under coronakrisen tränade spelarna på bra. Det ska de ha all heder för. Fliten och träningsnärvaron har varit hög hela tiden. Det är ett måste om man ska bli bättre och utvecklas.

Är det något särskilt du vill se i spelet de här sista matcherna?

– Det handlar om att fortsätta med det vi har gjort. Vi vill släppa in så få mål som möjligt och göra många framåt. Vi har blivit bättre hela tiden. Jag tycker att försvarsspelet fungerade ganska bra nästan från början medan vi haft lite svårare med vårt anfallsspel i vissa matcher men nu på slutet har det också lossnat. Senast missade vi dock för många lägen och borde ha gjort ytterligare fyra eller fem mål. Det är kanske där man vill se en förändring. När man möter bra lag kanske man inte kommer skapa lika mycket som vi blivit vana vid att göra. Då gäller det att ta vara på lägena.

Avspark klockan 14:00. Här är morgondagens matchtrupp:

Lisa Andersson, Christin Hero, Alma Nielsen, Rosinda Carlson, Ida Mattsson, Rosie Orr, Emma Tryggvesson, Emilia Dahlström, Tindra Pettersson, Tilda Jäger Lindén, Tyra Eriksson, Jamie Tiuraniemi, Ida Henriksson, Jessica Karlsson, Maja Edlund, Jessica Höglund

Satsningen på Rödvitts damlag är möjlig bland annat tack vare bidrag från en mängd företag och privatpersoner. Här nedan kan du se vilka som är med och stöttar laget.

Företag

Nya Hambostäd
Granalytiq
Ekbergs Lås
Jutudden AB
Delabglava AB
Excelbox
DLAB
Degerfors bed & breakfast
All Pontiac Sweden / Ottengren
S.Q.S Kvalitets – och Miljöledning AB
Mattias Johansson Bygg
Linas Hårstudio
Relax Hud & Hälsa
REAL AB
Järnbruksklubben
Personalföreningen Outokumpu
Vänsterpartiet

Privatpersoner

Lars Dahllöf
Lars Bratt
Håkan Kihl
Gull-Britt Bolinder
Carina Schoultz
Per-Eric Bolinder
Anita Bohlin Neuman
Tommy Kihl
Claes Göran Lindén
Conny Svensson
Per Cavallie
Kenneth Axelsson
Robert Carlsson
Fredrik Höggren
Gary Öberg
Joachim Villaflor
Håkan Lennartsson
Ola Gårdevall
Mats Fransson
Nicklas Brunzell
Christer Norstedt
Jan Lindqvist
Michael Kallbäck
Kjell Hultgren
Jan-Olof Seveborg
Johan Jansson
Dan Ackefur
Karl Erik Cederholm
Thomas Carlberg
Anders Nygren
Börje Söderström
Tommy Pettersson
Andreas Friman Zetterman
Sigvard Bengtsson
Stig-Ove Nilsson
Lennart Andersson
Björn Werner
Inga Maj Sundqvist
Suzanne Hällström
Familjen Tryggvesson
Patrik Werner
Karin och Per Larsson
Anders Eriksson
Hans Höglund
Mikael Kallbäck
Yrjö Toivonen
Jerry Unzeitig
Margareta Toivonen
Fam Sjöberg/Berg
Ola Toivonen
Muris Beslagic
Petter Toivonen
Jan Ignell
Henrik Strömlund
Sören Jönsson
Kenneth Axelsson
Robert Carlsson
Gary Öberg
Anna Sundqvist
Per Emilsson
Carolina Höglander
Åke Schwartz
Mattias Hermansson
Stina Borjo/Jan Ask
Gregory Quanz

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF