2/4
15:00

Seriepremiär Syrianska FC – Degerfors IF

Äntligen är det dags för seriepremiär! Som vi har längtat och väntat, årets upplaga av Degerfors IF är ung och stark. Med hela åtta nyförvärv i truppen känner vi framtidstro och ser fram emot en säsong i rödvita färger. En fokuserad Stefan Jacobsson sa så här inför söndagen…

Stefan, äntligen dags för seriepremiär…
Ja, det känns bra så det är mest en förväntan när man går in i en ny säsong. Skönt att det drar igång!

Vad har ni fokuserat på under sista veckan träningsmässigt?
Vi har på ett ungefär fokuserat på samma sak som tidigare, om vi ser på vår helhet så går det inte att säga att vi fokuserat på något specifikt men vi har tittat ganska mycket på den sista tredjedelen i vårt anfallsspel och framförallt försvarsspelet i vårt eget straffområde. Det är ju en helhet som rullar kontinuerligt, så ingenting utesluter något annat. Det är helheten som vi mest lagt fokus på och att vi har skadefria spelare till seriestarten.

Hur ser det ut med eventuella skador/sjukdomar?
Nej, det är ”bara” Oliver Ekroth som inte är aktuell och Mattias Özgün är inte spelklar ännu.

Hur är Jacobssons egna känsla?
(skratt) Ja, den är bra! Sedan är det alltid svårt att säga kvaliteten och hur spelet kommer att se ut men det är klart att det finns goda förhoppningar till ett bra resultat på söndag. Men precis som jag sagt tidigare det är ingen lätt motståndare, Syrianska på egen hemmaplan det kommer att vara ett hett lag som vi möter. Det krävs att vi sätter en bra helhet och inte tror att vi bara kan ha ett bra anfallsspel, utan vi måste också ha ett bra försvarsspel. Det ska bli intressant och det kommer att bli en knallhård match.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Södertälje Fotbollsarena men har du inte möjlighet att ta dig dit, så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

En startelva för matchen publiceras på söndag klockan 16:30. Avspark kl 17:30.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF