2/4
15:00

Seriepremiär för Degerfors IF:s damer

Under hösten 2018 flyttades Degerfors IF damlag från ungdomsverksamheten till ”moderskeppet” Degerfors IF och sportchef Patrik Werner tog tillsammans med Yrjö Toivonen och Sören Jönsson över ansvaret att träna vårt damlag. Under hösten och vintern har damlaget inte bara tränat och spelat träningsmatcher, de har också utökat truppen och har idag ett fullgott underlag för möjligheten att fokusera och spela fotboll på en bra nivå. Degerfors IF damer spelar i Div. 4 Östra och serien innefattar förutom Degerfors IF ytterligare 6 lag. Så här sa tränare Patrik Werner inför seriepremiären på Stora Valla…

Berätta kort om utvecklingen i damlaget…
Ja det har verkligen gått framåt och då framförallt att vi har fått folk till träningen. Under hösten var det väldigt få och vi fick dra ihop folk till matcherna men nu är det bra uppslutning och då blir laget bättre, när de kan få bra träningar och det finns rätt antal spelare och det är då utvecklingen kommer.

Det har sett bra ut under försäsongen…
Ja, det tycker jag! Egentligen har vi spelat för få matcher om jag ska vara helt ärlig men vi har ändå spelat fyra träningsmatcher och det har vi gjort bra tycker jag.

Hur är stämningen i laget inför seriepremiären?
Den är bra! Det som kan vara ett problem är att inte alla kan vara med, vi är mellan 25 och 30 spelare i truppen och det blir tufft att ta ut både startelvan och bänk, men vi får försöka att hitta någon form av rotation och nu ställs det ju krav att man måste vara med och träna om man vill spela och det är positivt.

Vad vet vi om motståndet Råda IK?
Jag vet väldigt lite om Råda IK. Vi stod över första omgången nu i serien, men jag såg att de vann sin match med 3-1 tror jag att det var. Vi får se vart det tar vägen, jag har ingen erfarenhet av damfotboll och framförallt inte div.4 spel, men vi får se. Jag hoppas att vi ska kunna göra en bra match. Jag har en bra känsla och som jag sa tidigare så blir det här roligare och roligare för alla inblandade. Det blir bättre och bättre fart, tjejerna känner av konkurrenssituationen och vill vara med och spela så de kör på bra!

Som ni säkert har sett i media så satsar Degerfors IF vårt damlag och vi vill ge våra tjejer de bästa förutsättningarna och behöver nu ditt stöd. För den symboliska summan på 500 kronor kan du vara med och bidra till att vi kan ha fri entré på dammatcherna. Du får även ditt företagsnamn publicerat på våra sociala media att du stöttar satsningen på våra tjejer.

Vill du vara med och stötta damerna? Svara ja till Patrik Werner på patrik.werner@degerforsif.se
Nya samarbetspartners till damlaget är:
Holmstrand Design, Illumini, Linas Hårstudio, Degerfors Bed & Breakfast, S.Q.S och Burkbutiken.

Vi tackar naturligtvis alla som är med och stöttar Degerfors IF:s damlag och säger välkomna nu på fredag den 10 maj för seriepremiär på Stora Valla Konstgräs med avspark klockan 19:00. Fri entré, öppet öltält före under och efter matchen.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF