2/4
15:00

Serieledarna Degerfors IF dam – Råda IK

Ikväll fredag den 30 augusti möter Degerforsdamerna Råda IK för tredje gången denna säsong. Matchen spelas på Råda IP med avspark 18:30, senaste mötet lagen emellan slutade med seger för våra rödvita damer med 7 – 0. Tränare Patrik Werner inför kvällens match…

Fem matcher kvar…

Ja, det har rullar på under hela året och vi har varit bättre än alla lag i alla våra matcher och vunnit med mellan 5 och 10 noll, förutom i de matcherna som ströks där vi vann med ännu fler mål. Vi har ju varit bättre än de andra lagen och det har väl på ett ungefär sett likadan ut att vi har varit bollförande och tryckt på och lyckats vinna så nu hoppas vi att det ska fortsätta och försöka att säkra och vinna serien, det är det som vi siktar mot.

Vad beror det på i din professionella mening att tjejerna är så pass mycket bättre än alla andra lag i serien? Det är på grund av eller tack vare att de har tränat, det är en jättestor skillnad på kvaliteten och framförallt konditionen från ett år tillbaka. Det är ju så att när de lägger ner tid och får rätt antal under träningarna så att det går att bedriva bra träningar så är det klart att det går framåt. Sedan har det kommit till några duktiga spelare under säsongen som har lyft gruppen och de andra men framförallt beror det på att tjejerna har tränat kontinuerligt och har blivit bättre och att de är bättre tränade.

Råda IK är det enda lag som gjort mål på damerna än så länge…
Det är vid några tillfällen under nästan varje match som motståndarna kontrar och vi inte riktigt är på plats och då får de lägen. Just den gången när Råda gjorde mål på oss så hade vi ett bolltapp och även lite otur ett par gånger, att bollen studsade deras väg. Så en kombination av ett misstag och lite otur men det är så det är. Det är svårt att hålla den där nollan! Men lagen har ju haft ett par lägen på oss under varje match vi spelat men Lisa Andersson i mål har gjort ett kanonjobb med det lilla hon har haft, men tyvärr så ramlade det in en boll, det hade varit kul att hålla den där nollan ett tag till men, nu sprack den…

Hur är läget i truppen inför kvällens bortamatch?

Ja det är som alltid, det är någon som är sjuk, någon jobbar och någon som är skadad. Så vi kör med de som kan. Det kan vara lite tunt på de här bortamatcherna som är långt borta. Det rullar på bra, vi har ju en bra stomme som åker upp så vi hoppas och spelar för att vinna.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats klockan 18:30 på Råda IP för att heja fram våra rödvita damer. För er som inte är på plats uppdaterar vi er på vår FB-sida med halvtids- och slutresultat tillsammans med eventuella rödvita målskyttar.

Degerfors IF damlag tackar sina samarbetspartners:

Östblocket, Socialdemokraterna i Degerfors, Bråtner Gård, Burk Butiken,Centrala Trafikskolan i Karlskoga, Christian Forsgård, Come Closer Travel, Degerfors Bed & Breakfast, Delabglava AB, Dilan Pizzeria, Elms Byggnadsfirma AB, Erika F´s Salong, Fest & Bröllopspalatset, Firma Jörgen Malmqvist, Granalytiq AB, Holmstrand Design, Illumini Lightning Co AB, Jutudden AB, Järnbruksklubben JBK, Karlskoga & Degerfors Trädgårdstjänst AB, Karlskogahem AB, StyRa (KD-Solskydd), Linas Hårstudio, Med Tech Equipment Sweden, Metodicum AB, Nya Hambo Städ AB, Per Cavallie, Real AB, Smarteyes, SQS Kvalitets- och miljöledning, Uniflex AB, VarnumHälsan AB, Vänsterpartiet Degerfors och SAAB Dynamics AB.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF