5/6
19:00

Revanschsuget Degerfors IF

Under torsdagen åker ett revanschsuget Degerfors IF till Domnarsvallen för att ta sig an Brage IK. Lagens senaste möte vanns av DIF på en straff, nätad av Nikola Ladan och det på övertid hemma på Valla. Degerfors kommer närmast från en förlust i slutminuterna mot Västerås, Brage är tabellfyra och förlorade också sin senaste match mot Örgryte. DIF-tränaren Stefan Jacobsson sa så här inför torsdagens möte…

En tung förlust i slutminuterna i senaste matchen mot Västerås…
Ja, jag skulle vilja säga att det återigen var en mycket jämn match och tyvärr så lyckas vi inte riktigt nå fram och vi får ett sent baklängesmål och vi hinner inte få till en kvittering. Om vi ser till vår egen prestation så är jag nöjd med vårt försvarsspel som är bra under hela matchen, förutom i själva sekvensen där de får in ett mål och där vi är lite ur position. Däremot när det gäller vårt anfallsspel så är inledningen på de första 25 – 30 minuterna helt okej och där vi har två bra möjligheter via Marcus Astvald. Vi har inte riktigt samma energi i vårt anfallsspel som i matchen mot Mjällby och det är väldigt frustrerande när man ser att vi inte har samma tryck i anfallsspelet, för då blir det ju svårare att vinna fotbollsmatcher. Men det är som det är, man får bryta ihop och gå vidare mot nästa match. Det är det vi har gjort nu och haft en analys där vi tittat på olika saker, vi hade ett bra försvarsspel men ett mindre bra anfallsspel.

Då är det dags att åter möta Brage som det har gått väldigt bra för i år…
Ja, det är ett stabilt och bra fotbollslag som har bra struktur i sitt försvarsspel och även i sitt anfallsspel och är väl det lag som jag tror har släppt in minst mål i serien så att det är en otroligt tuff och bra motståndare vi har att försöka knäcka imorgon. Vi hoppas på att alla vi som är aktörer i Degerfors IF är sugna på revansch och så ska vi försöka att stå upp bra emot Brage…

Brages tränare Klebér Saarenpää kom in under förra säsongen och hade ett mycket tydligt mål för sin klubb. Jag tycker att ni har ett liknande sätt att coacha era lag, kan du hålla med om det? Ja det är möjligt att vi är lika i vissa saker, vi gick provkursen tillsammans så vi känner varandra lite utifrån det. Sedan har vi egentligen två olika bakgrunder men vi försöker väl att ha en någorlunda samma struktur på vårt sätt att agera.

Hur ser det ut i truppen inför torsdagen?
Jo det ser bra ut men vi kommer att göra de sista justeringarna på matchdagen, så vi åker upp med en 20-mannatrupp.

Vi tackar Stefan för det och hoppas självklart att så många rödvita supportrar som möjligt kommer att vara på plats vid avsparken kl 19:00 på Domnarsvallen.

En startelva publiceras kl 18:00 imorgon torsdag.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF