2/4
15:00

Revanschmatch på Vikingavallen

Degerfors IF har två förluster och en oavgjord match bakom sig inför matchen mot IK Frej Täby på söndag. Senaste förlustmatchen var i Svenska Cupen borta mot Sollentuna FF, där DIF ledde men tappade bort matchen i slutminuterna, slutresultat 4 – 3. Stefan Jacobsson inleder med att summera förlusten mot Sollentuna…

Cupmatchen inleddes med ett snabbt mål av Sollentuna…
Ja, Sollentuna fick det man inte vill ha i en cupmatch, det inledande målet efter att en Sollentunaspelare hann upp bollen innan den gick ut på kortsidan och slog in den i princip på vinst eller förlust och där inne tog den på någon av våra egna spelare i midjehöjd någonstans och helt plötsligt var bollen i mål. Så det var uppförsbacke direkt, det var besvärligt under de första 20 minuterna, vi hade bestämt att vi skulle försöka att pressa ganska högt upp även om vi visste att Sollentuna är ett spelskickligt lag och det visade de också när de lyckades att spela sig ur vår press och vi fick inte det bett på dom som vi hade hoppats på och räknat med. Ju längre första halvlek led så började vi att få kontroll på spelet och fick en kvittering i 37e minuten, på en jättefint slagen hörna som Gustav Granath kom högst på. Efter kvitteringen där så tycker jag att det bara var Degerfors, sedan fick vi två snabba mål i början av andra halvlek, två fina prestationer (Joel Daniel och Adam Carlén) efter två fina anfall och då hade vi fullständig kontroll på matchen och borde ha gjort både 4 och 5 – 1 där. Sollentuna kom inte i närheten av vårt mål utan det var under den sista kvarten som Sollentuna började agera rent desperat och flyttade fram spelare och hela den biten, vi började också att slarva i våra kontringsattacker och gav bort bollen på alla möjliga vis. I den 84e minuten fick Sollentuna en hörna där vi inte uppmärksammade eller var med på att de plötsligt lade en kort hörna och vi var inte på plats inne i straffområdet utan hux flux så hade Sollentuna slängt in bollen till en helt fristående spelare vid bortre stolpen som slog in den med volley och det var 3 – 2. Då fick de en jätteenergi och sedan sade det bara pang, pang på tre minuter så hade de gjort två mål ytterligare. Målen var nästan identiska, där de tog sig fram på vår vänsterkant och det går inte att förklara mer än att det känns bedrövligt och man tror knapp att det var sant. Vi gick från en ganska stabil insats, trots tidigt mål och uppförsbacke och vände på steken i en svår cupmatch, till att tappa allt på sex minuter. Jag har aldrig varit med det, det kändes bara väldigt pinsamt och bedrövligt att det hände och det som inte skulle ske, skedde. Det känns jäkligt irriterande! Nu måste vi skaka av oss skiten och snabbt gå vidare på hur vi ska hantera Frej på söndag.

Ny match och nya förutsättningar, hur ser det ut i truppen inför Frej-matchen?
I princip så är alla friska och fokuserade, det är Björndahl som fick en smäll på vaden under träningen igår så han kunde inte träna idag, därför kommer vi att ta ett sent beslut om hur vi ska göra imorgon söndag, vi har två scenarier redo. Det är vårt enda bekymmer just nu och om det är stort eller litet, det får vi se.

Om vi tittar på motståndet IK Frej Täby, vi förlorade med 2 – 3 i senaste mötet hemma den 1 juni… Ja de är ett väldigt passningsorienterat och passningsskickligt lag med bra fotbollsspelare. Om man tittar på vad de presterar på matcherna så kan man tycka att det är lite konstigt att de ligger sist i tabellen, någonstans har de inte fått ihop någon helhet så att säga men sedan finns det alltid en anledning till att man ligger där man ligger. Men det är helt klart ett lag med många, många bra fotbollsspelare. Det är en tuff uppgift som väntar oss mot Frej och det gäller att vi är villiga att verkligen göra jobbet utifrån hur vi vill ha matchen.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Vikingavallen men kan ni inte ta er ner dit så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att registrera dig och samtidigt stötta vårt rödvita lag!

Startelvan till IK Frej Täby – Degerfors IF publiceras söndag kl 12:00

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF