12/11
15:00

Ny vinst för Degerfors IF

Trots det tunga beskedet att matchen skulle flyttas till Behrn Arena i Örebro, fokuserade Degerfors IF och vann den andra omgången av Superettan med 2-1 över Jönköpings Södra. Målgörare blev Erik Björndahl och Nikola Ladan efter en straff. Tyvärr skadade sig Björndahl i slutminuterna efter en kollision i eget straffområde och fick bäras ut på bår med en befarad nackskada och fördes till USÖ. Huvudtränare Jacobsson sa så här om matchen och Björndahl…

Det var en jobbig match att se…
Ja, det var det nog för spelarna också. Rent fysiskt och mentalt ansträngande att vara på kanten kan man väl säga. De första fem, sex minuterna så känns det som om att vi börjar matchen på ett helt okej sätt men sedan så glider initiativet över till Jönköping helt och hållet tycker jag och vi känns inte riktigt påslagna. Det ser segt ut, men samtidigt så är inte Jönköping så explosiva i sitt spel heller. Jag tycker att det är två lag som tar ut varandra ganska rejält, man klarar av att stänga ner varandras speluppbyggnad i anfallsspelet och det är inget av lagen som får någon bra fart i sitt egna spel men de får ett noll i en situation som jag tycker att vi borde ha hanterat bättre, det är en felvänd spelare som får vända om och visserligen knorrar in bollen på ett bra sätt, så det är klart att i det läget så kändes det tungt.

Vi hade problem och det kändes inte som att vi skulle vända matchen i det läget men vi hade pratat om att vi ville ha mycket inläggsspel i den här matchen och vi ville kombinera mycket ute i ytterzonerna och det är ju två sådana mål som kommer till. Både ett inlägg från Erik Lindell och Björndahl är ju urstark därinne och knoppar in den. Sedan får vi en omställning, eller en speluppbyggnad på vänster sida där Wiktorsson, Axel Lindahl och Rasmus Alm kombinerar på ett bra sätt och där Axel kommer fri och hakas upp och vi får en straff där och helt plötsligt har vi vänt på steken, vilket man ju är väldigt tacksam för. Sedan blir matchbilden under andra halvlek så som man inte vill att den ska bli, vi har svårt att få tag i bollen och Jönköping för spelet egentligen hela andra halvlek.

Det var en jobbig match att spela och det märktes att vi hade svårt med värmen och planen sugen ganska mycket kraft, den är ganska mjuk och den kräver sin spelare. Men idag har vi ju en trupp som jobbar hårt för varandra och det gör också att Jönköping inte har det lätt att skapa målchanser på oss, sedan har vi just nu ett giftigt omställningsspel offensivt. Så det är de två parametrarna som gör att vi har tagit sex poäng och det känns otroligt skönt, det är ju en riktig gnuggarseger, vi sliter för varandra och det hackar lite för oss men vi slutar inte att jobba utan alla försöker att göra sitt i försvarsspelet och då får man sådana här segrar!

Vet du någonting mer om Björndahls status?
Nej inte mer än att han har smärtor i nacken så han befinner sig på USÖ och röntgen för att kolla upp så att det inte hänt något allvarligt men jag vet inte mer än så just nu.

Vi tackar Stefan Jacobsson och självklart laget för tre goa poäng och ser nu fram emot nästa match för rödvitt som är en bortamatch på Myresjöhus Arena den 16 april och då vi möter Östers IF med avspark klockan 19:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF