2/4
15:00

Lindells lista: Fem spelare att hålla ögonen på i superettan 2020

Wingbacken Erik Lindell läser gamla fotbollsstjärnors självbiografier, säger sig kunna relatera till Erik Nivas hashtag #jagärfotboll och är expert på ämnen som ”IFK Värnamo, för några år sedan”. Således finns det få i klubben som är bättre lämpade att peka ut vilka motståndarprofiler du borde hålla ett extra öga på när superettan drar i gång. Här är Lindells lista!

Crespo Kamara – Halmstads BK

”Tror att de flesta i svensk fotboll vet vad han kan när han är skadefri. Får han ordning på skadorna har HBK här ännu en riktigt bra forward i en redan stark anfallsuppsättning.”

Mervan Celik – GAIS

”Kommer med sina meriter från flera år av spel utomlands att bidra med mycket rutin i GAIS. Offensivt skicklig spelare.”

Kristian Andersen. Foto: IK Brage/Janne Nilson

Kristian Andersen – IK Brage

”Finurlig och smart spelare som dessutom är väldigt bolltrygg. Kombinera det med kvicka fötter och det är svårt att ta bollen från den tekniske dansken.”

Aílton Almeida – Örgryte IS

”Vände tillbaka till ÖIS inför förra säsongen efter en lång utlandskarriär. Har hunnit bli lite till åren men det finns fortfarande kvalité i Aílton. Sju mål förra säsongen. Tror faktiskt det finns möjlighet att han dubblar den skörden i år.”

Andreas Johansson. Foto: Halmstads BK

Andreas Johansson – Halmstads BK

”Min gamla lagkamrat i Norrköping. Det är helt omöjligt att inte ta med ’Ante’ på den här listan, han är egentligen alldeles för bra för att spela i superettan. En otrolig passningsspelare och en grym förmåga att läsa spelet. Har dessutom förmågan att göra alla andra runtomkring bättre, så han är även den perfekta lagkaptenen.”

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF