2/4
15:00

Inför IFK Göteborg hemma: ”Vi ska inte tumma på någonting här i slutspurten”

Den första av två viktiga matcher den här veckan äger rum på Stora Valla imorgon när Degerfors IF tar sig an IFK Göteborg. En seger i den matchen för Rö’vitt innebär ett ännu bättre utgångsläge i kampen om kvalplatsen och kanske till och med säker mark.

Degerfors kryssade borta mot Elfsborg i fredags men var mycket illa ute när de gulsvarta fick en straff i slutskedet av matchen. Lyckligtvis hittade bollen upp på läktaren istället för i målet och matchen slutade 1-1. Resultatet innebar att Degerfors förlustfria svit utökades till sju allsvenska matcher och sex poäng ner till 15:e-platsen som innebär nedflyttning. Lagets ambition är att inkassera 12 poäng på de fyra matcher som återstår av 2022 års upplaga av Allsvenskan. Först ut är matchen mot IFK Göteborg hemma på Stora Valla.

IFK Göteborg tog en tung skalp hemma mot Malmö FF i måndags när man vände och vann med 2-1. Laget har stått för en rejäl uppryckning och placerar sig numera på en sjundeplats i tabellen och har fortfarande en teoretisk möjlighet att ta en europaplats. Senast Degerfors IF och ”Änglarna” ställdes mot varandra var den 4 juli på Ullevi och den matchen slutade 2-0 till hemmalagets favör. Bäste målskytt i IFK Göteborg är värmlänningen och den före detta landslagsspelaren Marcus Berg, på totalt 11 mål.

Det är ett revanschsuget Degerfors som kliver ut på Stora Vallas gräsmatta klockan 19:00 imorgon. Vid sidlinjen finns som vanligt tränare Tobias Solberg som hoppas på stor uppslutning på läktarna.

1-1 borta mot Elfsborg senast, vad tar du med från den matchen?

– Många bra insatser och vi visar upp en stabilitet som ger poäng. Samtidigt är det viktigt att lägga fokus på Göteborg, en ny match med helt andra förutsättningar. Imorgon är det hemmaplan och gräsmatta – mot Elfsborg var det konstgräs och lite andra parametrar. Nu är det ny match och det gäller att vi har laddat om för det, men givetvis fanns det ljuspunkter från Elfsborgs-matchen, säger Tobias Solberg.

Tankar inför morgondagens match?

– Skönt att det är hemmamatch igen. Vi har varit starka under lång tid här hemma och det är kul att möta ett klassiskt och fint lag som IFK Göteborg. Det kommer förhoppningsvis att bli en härlig match med mycket publik och stöd från läktaren, vilket vi alltid har här hemma men lite extra på slutet. Hoppas många sluter upp imorgon igen.

– Tittar man på Göteborg så är det ett väldigt homogent lag tycker jag. De har individuell spets framåt i Marcus Berg som har både rutin, erfarenhet och är målskicklig. Göteborg har ett hårt jobbande innermittfält och en stabil backlinje med mycket erfarenhet.

Vad krävs för att vinna imorgon?

– Det blir det vanliga, tråkiga svaret. Till och börja med det grundläggande, att man lägger ner ett hårt jobb och jobbar för varandra. Ett bra försvarsspel men samtidigt behöver vi vara skickliga med bollen och flytta den snabbt. Göteborg är ett bra lag så det gäller att vi kan få lite fart på bollen och förhoppningsvis kunna hota dem där. Det är många delar som behöver klaffa och det är ju helheten som jag tycker att vi har haft mycket av de senaste omgångarna, vilket har visat sig poängmässigt. Vi ska inte tumma på någonting här i slutspurten, avslutar Tobias Solberg.

Truppen

Truppen mot IFK Göteborg: Alfie Whiteman, Gustav Granath, Sean Sabetkar, Joe Gyau, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Gustaf Lagerbielke, Rasmus Örqvist, Omar Faraj, Elyas Bouzaiene, Adam Carlén, Justin Salmon, Jeff Gal och Nikola Djurdjic.

Ej tillgängliga/skadade/utanför truppen: Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Daniel Krezic, Anton Kralj, Albin Mörfelt, Adhavan Rajamohan och Filip Järlesand.

Praktisk information

Avspark 19:00 och etréerna öppnar som vanligt 90 minuter innan, det vill säga 17:30.
Biljetterna hittar du som vanligt på degerforsif.ebiljett.nu.

Du som inte har möjlighet att vara på plats kan som vanligt se matchen live på Discovery+.
Om du tecknar ditt abonnemang via den här länken går en del av kostnaden till Degerfors IF.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF