Inför Elfsborg hemma: “Ska löpa mycket och kriga för att vinna”

Vi är framme vid den sjätte omgången av Allsvenskan och Degerfors ställs mot Elfsborg på Stora Valla. En på förhand svår uppgift, om än långt ifrån omöjlig för vårt röda vita gäng som ska göra allt för att ta sin första trepoängare.

Degerfors har fortfarande inte kammat hem några poäng i årets upplaga av Allsvenskan, medan Elfsborg tagit sju. Senast besegrade de svartgula GIF Sundsvall med 3-1 efter en sällan skådad kavalkad av målchanser. Att Elfsborg har en offensiv av god kvalitet fick Degerfors känna på i Svenska cupen tidigare i år, då segersiffrorna tillskrevs boråsarna med hela 5-1.

Degerfors genomförde en, för att uttrycka det milt, dålig match mot IFK Värnamo i måndags och det finns inte mycket att ta med sig därifrån till morgondagens möte. Trots den icke-önskvärda starten på Allsvenskan 2022, finns det optimism i laget som har en bra träningsvecka bakom sig inför söndagens drabbning på Stora Valla. Inför träningarna har laget tillsammans analyserat videoklipp från matcherna i syfte att få bukt med enkla misstag. Spelarna har även tittat på hur man kan göra saker annorlunda och diskuterat prestationerna, tillsammans med tränarna. Nu ska den första trepoängaren in på det röd-vita kontot och en som hoppas få slippa tidig uppförsbacke och enkla misstag, är Adam Carlén.

Ta oss igenom matchen mot Värnamo

– Vi får en tuff start och släpper in ett tidigt mål igen som sätter prägeln lite, men sen rycker vi upp oss och har en bra speluppbyggnad i första och hittar in i spelytan bakom deras backlinje. Vi kommer rättvända och kan skapa lägen men får inte till det. Vi skapar några halvchanser men lyckas inte. I andra är det för dåligt och vi är för osynkade i presspelet och får inte någon fart på bollen för att luckra upp ett välorganiserat Värnamo. En för blek insats från oss helt enkelt.

Tankar inför matchen mot Elfsborg

– Kul match och kul att få spela på Stora Valla igen, på en fin matta inför alla rödvita supportrar. Elfsborg är ett bra lag. Fysiska, spelar rakt och med mycket duellspel, så det kommer bli en tuff match. Men vi ska sätta vår speluppbyggnad och göra en bra match. Löpa mycket och kriga för att vinna duellspelet, jag tror att mycket kommer att avgöras där, säger Adam Carlén.

Vad har ni slipat på i veckan?

– Vi har jobbat på vårt försvarsspel och kollat på saker som Elfsborg gör. De spelar väldigt rakt som sagt och vi kommer att behöva vara noggranna i vårt försvarsspel med andrabollar, nedflyttningar och uppflyttningar. Sedan ska vi arbeta med sista biten i anfallsspelet.

Är det en fördel för er med naturgräs?

– Det tror jag, det kommer nog att suga lite extra i benen på dem eftersom de är vana att spela på konstgräs. Det blir alltid lite ovant för dem. Sist de var här gjorde vi en bra match och om vi tar med oss insatsen därifrån så är jag säker på att vi kan såra dem här på hemmaplan.

Vad krävs för tre poäng imorgon?

– Att vi jobbar hårt i försvarssspelet och sätter det. Att vi inte släpper in ett tidigt mål och sätter oss i tidig uppförsbacke igen. Sedan ska vi våga spela vårt spel, vi ska vara modiga och smarta i vår speluppbyggnad. Vi ska vara mer distinkta, lite mer maxlöpningar för att luckra upp försvaret och löpa in lite hårdare i boxen för att kunna skapa fler situationer, avslutar Adam Carlén.

Truppen

Tillgängliga spelare: Alfie Whiteman, Gustav Granath, Sean Sabetkar, Joe Gyau, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Erik Lindell, Christos Gravius, Daniel Krezic, Rasmus Örqvist, Anton Kralj, Abdelrahman Saidi, Justin Salmon, Adam Carlén, Adhavan Rajamohan, Filip Järlesand och Nikola Djurdjic.

Ej tillgängliga spelare: Ronald Mukiibi, Oscar Wallin, Jakob Andersson, Jeff Gal.

Praktisk information

Matchen börjar kl. 15:00. Kom gärna till arenan en stund innan matchen och njut av livemusik.

Entrén som gäller för hemmapublik är huvudentrén. Biljett köper du enklast via degerforsif.ebiljett.nu eller på Leva Livet Butik på Medborgargatan 1 i Degerfors.

Du som inte har möjlighet att vara på plats kan som vanligt se matchen live på Discovery+.
Om du tecknar ditt abonnemang via den här länken går en del av kostnaden till Degerfors IF.

Rulla till toppen