5/6
19:00

Inför Degerfors IF – KIF Örebro F19 

Äntligen dags för matcher när säsongen 2022 drar i gång för vårt damlag. Första matchen går av stapeln imorgon kl. 11.00 på Stora Valla:s konstgräs mot KIF Örebro F19. Laget har tränat från den 10 januari men nu är det äntligen dags att börja spela matcher. 

Första motståndare på försäsongen är KIF Örebro F19, ett lag som tog sig hela vägen till SM-semifinal 2021. Tränare Patrik Werner ser fram emot matchen och att få komma igång med försäsongen på riktigt.

Hur har försäsongen varit hittills?

– Vi har tränat på bra med bra fart och många spelare i träning. Vi har lagt mest fokus på fysiken i uppstarten och spelarna har svarat bra på träningen. Vi har fått in några nya spelare och vi ska ha in ytterligare några nya och det pågår diskussioner.  

Vad har du för förväntningar på matchen mot KIF Örebro? 

– Det ska bli kul att komma igång och vi kommer möta ett mycket bollskickligt lag. Vi kommer säkert sättas på prov vad det gäller vårt försvarsspel och det ska bli kul att se hur vi löser det. Sen handlar det för oss att utveckla vårt anfallsspel. I den här matchen vill jag se att vårt omställningsspel fungerar då vi tror att bollinnehavet kommer att vara stort för våra motståndare. Vi kommer gå runt på en hel del spelare då inte alla är redo att spela 90 min redan nu.  

Hur ser du på kommande säsong? 

– Vi kommer jobba hårt för att vara förberedda i början på april. Vi har nu klivit upp från div 4 till div 1 på tre säsonger så vår satsning har gått väldigt fort. Nu gäller det att vi fortsätter utvecklas både på planen och utanför. Föreningen ser det som mycket viktigt att damsatsningen ska gå snabbt framåt och det är mycket på gång runt vårt damlag både organisatoriskt, sportsligt och kring våra arrangemang.  

Se matchen

Du som vill streama matchen kan göra det genom den här länken till en kostnad av 49 kr.

Matchtruppen

Anna Zander, Moa Ivansson, Ida Mattsson, Sanna Carlsson, Jessica Karlsson, Christin Hero, Alma Nielsen, Wilma Holgersson, Emma Tryggvesson, Elin Lindbäck, Rosie Orr, Rebecka Stålhammar, Emilia Dahlström, Jamie Tiuraniemi, Tyra Eriksson, Maja Edlund, Anna Jansson, Nimo Abdulkadir

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF