23/9
15:00

Inför Dalkurd – Degerfors IF

Säsongsavslutningen av Superettan 2019 är här och Degerfors IF åker till Studenternas IP för att möta Dalkurd. Ett lag som vi förlorade mot i senaste mötet hemma i våras. Huvudtränare Stefan Jacobsson sa så här inför den avslutande matchen…

Sista matchen för säsongen…
Ja, kanske… (ett leende) Nej, det är mycket troligt att det är den sista seriematchen för i år och vår målsättning är definitivt att avsluta den på ett riktigt bra sätt. Det är tre poäng som står på spel och dom ska vi helst ta, framförallt så ska vi se till att försvara vår 5e plats så att inte Örgryte kan kliva förbi oss.

Sedan finns det några andra parametrar som gör att det är viktigt för oss att ta tre poäng. Dels att vi ska avsluta det här riktigt bra och inte se den här matchen som ett avslut, utan som ett avstamp för säsongen 2020. Under november månad kommer vi att ha några träningsmatcher som vi ser som ett avstamp till 2020. Sedan har vi också chansen att komma över 50 poäng i serietabellen, det har bara skett en gång tidigare i vår Superettan-historia.

Vi har hittills bara släppt in 33 mål och klarar vi av att inte släppa in fler än 2 mål så är vi också bättre än tidigare år. Så det finns några motivationsparametrar som är viktiga att ta med sig in i nästa säsong. Men framförallt att man vill ta de här tre poängen och fortsätta på den fina prestationen som vi har gjort.

Björndahl har ju dessutom chans att vinna skytteligan…
Ja det räknar jag nästan med! Om vi vinner matchen, så räknar vi med att han gör några mål! Det vore jättekul om han kunde kröna säsongen med att vinna skytteligatiteln.

Dalkurd, senaste mötet hemma i maj…
Ja det var under den perioden som vi hade det väldigt tungt, framförallt resultatmässigt. Minns jag inte helt fel så dominerade vi den matchen helt men fick inte till det framför deras mål. Jag tror det blev något som 12 – 1 i avslut till oss men de vinner med 1 – 2, vi gör ett självmål.

Så det var en av de fem matcherna där vi bara plockar 2 poäng och Dalkurd hade kommit hit och bestämt sig för att spela en väldigt bra defensiv match och det är ju en liten revanschfaktor för oss nu också, att besegra Dalkurd nu på söndag eftersom vi förlorade mot dom hemma. Det var en snöplig förlust och framförallt statistikmässigt så ska det ju nästan vara omöjligt för dom att göra 2 mål på oss med bara ett avslut på mål.

Men det är historia nu och det kan man ju inte hålla på och älta hur mycket som helst, utan nu är det sista matchen och vi ska ta oss an Dalkurd och det är ett väldigt spelskickligt lag som påminner väldigt mycket om Degerfors, både i speluppbyggnad och i försvarsspel faktiskt. Två liknande lag som jobbar med liknande arbetssätt.

Så vad är planen?
Den är ju att göra ett mål mer än Dalkurd! (skratt) Det är en väldigt enkel plan faktiskt. För oss är det bara att jobba utifrån det sättet som vi har gjort under se senaste matcherna och inte tumma på någonting men framförallt vara mentalt inställda på att vi vill vinna matchen. Vi ska gå ut och göra en så bra prestation som möjligt och förhoppningsvis så räcker det till en seger och gör det inte det så vet vi att vi gjort det vi har kunnat. Det är bara att gå ut och ta på sig blåstället!

Formen på killarna, humör?
Det tycker jag är jättebra! Formmässigt och humörsmässigt så är det på topp och det är inte bara de spelare som har startat som visar god form utan övriga i truppen är väldigt pigga och på bra humör och det är glädjande tycker jag. Det tror jag också är en av anledningarna till att vi har tagit så många poäng under den sista tredjedelen av säsongen. Vi har en väldigt bra spelartrupp som tar hand om varandra på ett bra sätt och visst är alla besvikna om man inte startar men man går ut ändå och gör sitt jobb och stöttar de andra. Det är en viktig faktor till framgångsnyckeln.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Studenternas IP, men har du inte möjlighet att ta dig dit så streamas matchen av Cmore. Teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF