12/11
15:00

Herrarna räknar med nytt lågt försvarande motstånd

Herrarna leder fortfarande superettan men har efter krysset på Gamla Ullevi i veckan fått se några av toppkonkurrenterna närma sig med ett par poäng. Efter GAIS väntar ett annat bottenlag som kämpar för att klättra i tabellen. Ljungskile SK, för närvarande näst sist, kommer till Stora Valla under söndagen. I LSK-truppen finns rutinerade namn som Erik Lund, Tom Siwe och 36-årige Aleksandar Kitić. Dessutom leds laget av klubbikonen Jörgen Wålemark.

Senast blev det en tuff match mot ett GAIS som ”parkerade bussen” framför eget straffområde. Nu möter ni ytterligare ett bottenlag. Vad tyder på att det kommer bli en liknande matchbild?

– På förhand är det ganska mycket som tyder på det eftersom vi med stor sannolikhet kommer möta samma sorts formation som vi gjorde mot GAIS. Lågt försvar med en fembackslinje, säger tränare Tobias Solberg.

Hur ska ni göra för att kunna lirka upp den typen av försvar på ett bättre sätt än senast?

– Det gäller att fortsätta vara noggranna. Sedan går det inte att skapa målchanser i varje anfall. Alla måste förstå att man ska ha tålamod. Samtidigt ska vi sätta tryck på motståndarna så att de verkligen får springa. Man får bearbeta lagen så att de tröttnar mot slutet av halvlekarna. Lite mer löpvilja in bakom motståndarna och att vi verkligen satsar när vi får lägen. Dels vid kontringar eller när vi vinner boll, dels när vi har spelat bort motståndarna och de har fått flytta runt ordentligt. Då måste vi sätta tryck och fylla boxen. Vi hade ju några klara chanser mot GAIS som vi borde ha förvaltat bättre.

Det här blir den sista matchen innan ni går in i en period med bara toppmöten under en månad ungefär. Akropolis, Halmstad, Halmstad igen och slutligen Jönköpings Södra. Hur viktig blir den här matchen mot Ljungskile om ni verkligen ska vara med där uppe i toppen?

– På hemmaplan ska vi upp en nivå. Här ska det vara kämpigt för motståndarna. Här ska vi fortsätta producera chanser utan att tappa vår solida defensiv. Klart att det är en viktig match, men alla matcher är viktiga. Så tråkigt är det.

Inför matchen mot GAIS fick ni sena återbud från Johan Bertilsson och Christos Gravius. De är tillbaka nu. Hur ser det ut i truppen i stort?

– Vi har några som ska spela match idag. Erik Grandelius, Hugo Claesson och Tufve Östlund spelar med U19. Sedan ska Emil Portén spela med Karlstads division 2-lag.

Följande spelare är uttagna till morgondagens möte med LSK:

Ismael Diawara, Gustav Granath, Daniel Janevski, Oliver Ekroth, Jacob Ortmark, Sebastian Ohlsson, Ferhad Ayaz, Johan Bertilsson, Marcus Astvald, Christos Gravius, Erik Lindell, Villiam Dahlström, Axel Lindahl, Victor Edvardsen, Christoffer Wiktorsson, Adam Carlén, José Segura Bonilla, Jeff Gal

Matchen börjar klockan 14:30 och visas på Dplay. Köp gärna en stödbiljett för att hjälpa klubben ekonomiskt nu när vi inte får släppa in supportrar.

Under och efter matchen kan du vara med och rösta fram matchens lirare i DIF. Är du med och röstar har du chans att vinna en signerad fotboll.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF