Hemmapremiär för damerna

Damerna ligger för närvarande på tredje plats i division 3. En serie där nio av tio lag dock ryms inom sex poäng och där mycket kan hända i tabellen från en omgång till en annan. Imorgon, lördag, är det äntligen dags för hemmapremiär. Klockan 14:00 kommer Säffle SK 2 till Stora Valla. Gästerna ligger i mitten av tabellen och har en vinst, ett kryss och en förlust med sig från de första matcherna.

Vad vet du om motståndet?

– Jag vet faktiskt inte så mycket. De har ett lag högre upp i seriesystemet så det här är säkert ett lite yngre lag, precis som i fallet med Hertzöga senast. Det brukar vara så med de här andralagen, säger tränare Patrik Werner.

Hur är det med självförtroendet i truppen efter den fina insatsen senast?

– Det var skönt att vi fick vinna. Förra året vann vi ju hela tiden och hade då förhoppningar om att göra en bra match och vinna mot Arvika (i årets premiär) också. Istället fick vi en rejäl smäll mot ett bra lag. Klart det var skönt att studsa tillbaka och vinna matchen efter den. Det märktes att spelarna kände sig lite lättade. Det kan hända att man blir osäker efter en match som den mot Arvika, men vi gjorde en bra match senast och ska nu försöka göra en lika bra match igen.

Hur ser det ut med vilka spelare som är tillgängliga?

– Det är alltid några som är borta av olika anledningar. Rosinda Carlsson fick utgå med en fotskada i den senaste matchen. Hon missar garanterat mötet med Säffle.

Det här blir den ”riktiga” hemmapremiären. Vad betyder det?

– Det här är ett speciellt år då vi först inte har fått spela och sedan spelat två bortamatcher. Det är klart att det blir kul att spela hemma. Första matchen blev ju en WO-seger så där blev det inget spel. Då har vi bara tre hemmamatcher.

Vad gäller angående publik?

– Vi tar in 50 personer.

Matchtruppen ser ut så här:

Lisa Andersson, Alma Nielsen, Christin Hero, Ida Isaksson, Sanna Carlsson, Rosie Orr, Emma Tryggvesson, Maja Edlund, Tyra Eriksson, Sofie Petri, Jessica Karlsson, Jessica Höglund, Ida Mattsson, Ida Henriksson, Tindra Pettersson, Jamie Tiuraniemi

Satsningen på Rödvitts damlag är möjlig bland annat tack vare bidrag från en mängd företag och privatpersoner. Här nedan kan du se vilka som är med och stöttar laget:

Företag

Nya Hambostäd