12/11
15:00

Skolbesök

DIF i skolan är ett sätt för föreningen att ge tillbaka och bidra till samhället och låta barn och ungdomar i skolan få träffa och prata med sina förebilder och idoler. Ett möte som kan förändra, peppa, motivera och inspirera eleverna till allt ifrån fysisk träning och skolarbete till tankar om framtiden. Även spelarna utvecklas av att vara ute i skolan och möta barnen.

Det finns många likheter mellan en skolklass och ett fotbollslag. Alla individer i gruppen måste må bra och trivas för att kunna utvecklas och prestera. Gemensamma regler och förhållningssätt är andra saker som måste finnas och följas, både i en skolklass och i ett fotbollslag, för att vardagen ska fungera för alla inblandade. En lagkänsla och en vi-känsla behöver råda för att gruppen ska dra åt samma håll och för att individerna ska kunna hjälpa varandra. Under skolbesöken, som spelarna i DIF:s representationslag gör, kan detta vara några av fokusområdena.

Spelarna som kommer ut till klasserna håller inte i föreläsningar, utan allt sker via samtal och diskussioner med eleverna. Att skriva autografer och spela fotboll med barnen är självklart en del av besöken, men vi försöker fördjupa innehållet och syftet med besöken till att handla om större saker än så. Självklart följer DIF:s populära maskot Lava med ut på till skolorna.

Partners

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF