23/4
19:00

Förlust mot VSK

Degerfors förlorade derbymatchen mot Västerås efter en ganska jämn tillställning som böljade lite fram och tillbaka. Inledningsvis hade Degerfors två heta chanser från Marcus Astvald, men sedan tippade matchen över och Västerås vann med 1 – 0. Stefan Jacobsson summerar matchen så här…

En match som gick åt båda hållen med marginaler som avgjorde…
Ja, på det stora hela var det en ganska jämn tillställning där det böljade lite fram och tillbaka men jag tycker att vi inleder matchen ganska bra och vi vaskar fram åtminstone två möjligheter via Marcus Astvald som kanske borde ha resulterat i något. Samtidigt har Västerås också några möjligheter där, en jämn match sett över nittio minuter där vi ändå känns lite slarvigare i vårt passningsspel och anfallsspel än vad Västerås är.

Möjligen har det att göra med att de har haft några fler dagar på sig för återhämtning än vad vi har haft. Jag kände oro inför den här matchen över vår mentala återhämtning, vi hade en riktig urladdning mot Mjällby och det gäller att kunna lägga den matchen i ryggsäcken och sedan gå vidare och ta med sig positiva saker som kan stärka självförtroendet så att det flyter på men jag tycker att det var lite trögt på en del av våra spelare idag. Vi led nog mer än vad Västerås gjorde av att vi hade två, tre dagar kortare återhämtning mellan matcherna. Tyvärr så åker vi på en omställning vid deras 1-0 mål, där vi har chansen att göra någonting bättre, ett bolltapp i deras straffområde och spelet vänder jättesnabbt och sedan är vi ur position vid det inlägget som vi inte hanterar på ett bra sätt. Det känns bittert!

Ismael Diawara gjorde en dunderräddning…
Ja, han var ju fyra mot noll där på övertid. Ett jättebra ingripande av Ismael som gör att matchen levde upp under några minuter men det är bara att konstatera att vi inte är tillräckligt kvalitativa i vårt anfallsspel idag för att det ska kunna generera i tre poäng. Sedan gör vi en bra försvarsmässig insats tycker jag, vi får gratulera Västerås som jag tycker gör en ganska bra match idag som har en väldigt bra offensiv och bra spelare och det tippar över till deras fördel tillslut.

Nu bryter vi ihop och kommer igen redan på torsdag nästa vecka då vi åker till Domnarsvallen för ett tufft möte med IK Brage, avspark kl 19:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2024 Degerfors IF