12/11
15:00

Flera spelare saknades när Degerfors IF föll mot AIK

Degerfors föll med 3-2 mot AIK efter mål av Diego Campos och Nikola Djurdjic.

Det var som bäddat för finlir på Skytteholms idrottsplats när domare Mohammed Al-Hakim blåste igång matchen. Bortsett från lite blåst så var väderförhållandena ovanligt bra för att vara februari.

Degerfors kom till matchen med en storseger mot BK Forward i bagaget. Dessvärre var frånvarolistan lång med totalt åtta spelare som saknades.

Röd-vitt inledde med pigga första minuter, men därefter tog AIK över matchen. Jeffrey Gal stod för några svettiga räddningar när AIK radade upp anfall och till slut gjorde man 1-0 när Nicolas Stefanelli lobbade in bollen i matchminut 36.

Degerfors spelade upp sig en aning efter målet och i matchminut 42 slog samma Stefanelli en felpass som fångades upp av Diego Campos. Han tackade genom att förvalta misstaget på bästa möjliga sätt och kvitterade till 1-1 med ett fint skott.

Lagen gick till halvtidsvila med ett varsitt mål. I halvtid byttes Jakob Andersson ut mot Nikola Djurdjic och Adam Carlén klev ner till vänster i backlinjen.

Andra halvlek

AIK fortsatte att pressa på och gav inte Degerfors särskilt mycket andrum. Degerfors hittade vi några tillfällen luckor på mitten och tog sig framåt, men hittade aldrig riktigt till några fina lägen.

Till slut kom ett välförtjänt 2-1 för AIK av Nabil Bahoui som styrde in ett inlägg. Strax efter målet byttes Degerfors målskytt Diego Campus ut mot Dijan Vukojevic, som därmed gjorde sin debut i de rödvita färgerna.

I minut 64 fick Degerfors ett bra frisparksläge strax utanför AIK:s straffområde. Abdelrahman Saidi tog hand om frisparken som gick precis över ribban. I matchminut 70 gjorde Degerfors sitt tredje byte när Daniel Krezic sprungit färdigt längs kanten och bytte med Erik Grandelius.

I anfallet precis efter bytet kom Degerfors fram på vänsterkanten och Djurdjic slog ett inlägg in i straffområdet. Dijan Vukojevic gav sig på ett försök till cykelspark, men nådde inte riktigt till bollen som istället hamnade hos Johan Bertilsson som sköt över.

Efteråt hade Degerfors en ganska fin period och kunde flytta spelet allt högre upp i banan. I matchminut 79 kom sedan kvitteringen när Johan Bertilsson slog bollen snett inåt bakåt till Nikola Djurdjic som placerade bollen i nätet. 2-2 och Degerfors var med i matchen igen.

I 83:e minuten kom sen ett dubbelbyte när Adam Carlén och Johan Bertilsson lämnade plats för Liam Svensson och Ludvig Steen. Kort efteråt höll Abdelrahman Saidi fast en AIK-spelare strax utanför straffområdet och blev varnad för tilltaget. AIK lyckades inte förvalta frisparken som gick i muren.

Degerfors fick inte riktigt till passningsspelet och AIK tog återigen kontroll över matchen. I matchminut 88 kom sedan 3-2 till AIK genom Erik Ring.

Degerfors lyckades inte ta sig till några fler lägen och matchen slutade 3-2 till AIK. Resultatet får på något sätt betraktas som okej med tanke på omständigheterna i truppen där totalt åtta spelare saknades i Degerfors.