2/4
15:00

Fina resultat för akademin i Göteborg

Under helgen har P16 och P17 varit på läger i Göteborg och spelat mot IFK Göteborgs akademilag. På vägen ner till västkusten blev det dessutom ett stopp för match mot Skövde. Den matchen spelades med spelare från både P16 och P17, där merparten var från P16. 

Matchen mot Skövde slutade med förlust med 2-1. Elias Levi och Johan Ström hoppade in och coachade P16 under helgen då ordinarie tränare inte hade möjlighet att delta. 

– Överlag är det en godkänd match av killarna. Skövde inleder matchen i högt tempo och gör rättvist 1-0. Hugo Bergström i målet gör ett par riktigt fina räddningar. Efter det tar vi tag i spelet lite mer och matchbilden blir jämnare. Vi hittar några bra spelvändningar men lyckas inte riktigt skapa några målchanser, säger ungdomslagens utvecklingschef Elias Levi. 

I andra halvlek har Skövde lite mer boll än tidigare och gör 2-0 på frispark. 

– Sista 15 minuterna har vi bra tryck och Petter Bergqvist skjuter in 2-1. Vi har bud på 2-2 men lyckas inte få in den.

– Vi tar med oss att det är en bra attityd och inställning hos samtliga på planen, som lyckas jobba sig in i matchen efter en tuffare start. Chris på centralt mittfält kan få ett extra plus också.

Dubbla vinster mot IFK Göteborg

För P16 blev resultatet 5-2, efter tre mål av Isak Ekberg och ett varsitt av Markus Nilsson och Erik Danielsson. 

– Vi gör en första halvlek där IFK har mer boll men som samtidigt är ganska jämn sett till målchanser, där vi förvaltar våra på ett bättre sätt.

– I andra halvlek fortsätter IFK Göteborg att ha mest boll men vi är väldigt farliga på omställningar. Mot slutet är det många spelare som är väldigt trötta men som fortsätter att ta jobbet och Göteborg lyckas inte skapa särskilt mycket. Överlag en bra genomförd match och helg där det finns mycket bra att arbeta vidare på och ta med sig under säsongen, avslutar Elias Levi.

För P17 slutade matchen med vinst 3-1 efter ledning med 1-0 i halvtid. Målskyttar i Degerfors IF var Hassan Omar, Liam Norman och Benjamin Buisson.

– Vi hade ganska lite boll men mycket kontringar där vi skapar mycket chanser. Det är en riktigt tuff match där vi får jaga mycket boll, men samtidigt har vi ett bra försvar, särskilt i första halvlek. Vi lyckas förvalta våra målchanser bra, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Både Niclas och Elias är eniga om att det är matcher där båda lagen har mycket bra att ta med sig och bygga vidare på.

– Det är en hög ribba i större lag som IFK Göteborg och därför kul för killarna att testa. Extra kul är det att vi tar med oss att vi kan stå upp mot tufft motstånd och göra det på ett bra sätt, avslutar Niclas Mendritzki. 

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF