15/6
15:00

DIF damerna vinner serien

Under hösten 2018 flyttades Degerfors IF damlag från ungdomsverksamheten till ”moderskeppet” Degerfors IF och sportchef Patrik Werner tog tillsammans med Yrjö Toivonen och Sören Jönsson över ansvaret att träna damlaget. Från i höstas, under vintern och i serien har damlaget inte bara rensat rent runt sitt mål, de har också utökat truppen och har idag ett fullgott underlag för att kliva upp i Div. 3 till nästa säsong. Degerfors IF damer spelade ikväll bortamatch mot Östra Deje IK och vann matchen med 8 – 1, vilket betyder att de har vunnit serien i Div. 4 Östra redan nu med 3 matcher kvar att spela. Målskyttar i kvällens match: Emilia Dahlström 5 mål, Jessica Höglund 2 mål och Maja Edlund 1 mål. Så här sa tränare Patrik Werner efter matchen ikväll…

Ännu en vinst som också betyder serievinst!
Det var kul att det gick vägen, även om det var väntat. Vi har känt att vi har varit bra under hela året och haft en bra chans att vinna serien men nu är vi där och det är tre matcher kvar.

Hade du detta i åtanke när du gick in som tränare för damerna i höstas?
Nej (skratt) vi hade ju knappt ett lag i början, så det hade vi inte en tanke på då. Först gällde det att få ihop så att vi hade ett lag, sedan har det kommit till spelare, även om stommen i laget var med under förra året men det var inget vidare träningsflyt då. Nu har de tränat på bra och som sagt fått in lite fler spelare utifrån med lite spets, så det har rullat på väldigt bra.

Ni har krossat allt motstånd hittills…
Ja, nu är det bara att spela på, vi har varit så pass mycket bättre i egentligen alla matcher, så det är bara att fortsätta att ladda om på de här tre matcherna som är kvar. Vi ska försöka att vinna dom också, det är det som vi siktar på nu.

Hur ser du på fortsättningen och Div. 3 nästa säsong?
Nu har ju det här gått väldigt fort, vi är inte riktigt förberedda i föreningen heller så det krävs nu att vi sätter oss ner och planerar för det. Damsatsningen har gått över förväntan så att vi har tillsatt en grupp som ska titta på strategin för damlaget och nästa säsong. Så det är kul att det går bra!

Vi säger stort Grattis till Degerfors IF:s damer och tränartrion Patrik Werner, Yrjö Toivonen och Sören Jönsson som ikväll alltså säkrade segern i Div 4 Östra Damer. Självklart hoppas vi på fortsatt support för de tre kvarvarande matcherna med våra rödvita damer, nästa match spelas på Stora Valla den 15 september och då heter motståndet QBIK U, Välkomna till Valla med Fri entré!

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2024 Degerfors IF