2/4
15:00

Degerfors IF:s damer åker till Molkom

Under den gånga helgen fick äntligen Degerfors IF damlag spela sin första match för säsongen hemma mot Norrstrands IF. Matchen spelades dagen till ära på Stora Valla A-plan och Degerfors IF:s damlag gick inte att stoppa, resultatet blev hela 5-0 till de rödvita damerna och segern var ett faktum. Imorgon fredag 24 maj är det dags för damernas andra seriematch och laget reser till Molkoms IP för att möta IF Nyedshov på bortaplan. Så här sa tränare Patrik Werner inför fredagens match…

Grattis till första vinsten för säsongen!
Ja, tack det var jättekul och vi hade mycket folk på läktaren också så det var roligt. Målskyttar i matchen blev Emilia Dahlström med 2 mål, Karro Karlsson 1 mål, Emma Tryggvesson gjorde ett och Alma Nielsen lade en straff som hon satte.

Det är flygande byten i div. 4 förklara kort vad det innebär…
Ja det betyder att vi kan byta hur mycket som helst, man kan gå in och ut för att vila en stund och sedan komma tillbaka in. Så det är inte tre byten som det i vanliga fall är. I truppen inför varje match så är det 16 spelare som man får använda sig av och än så länge fungerar det bra och skulle alla tjejer vara tillgängliga så skulle det bli väldigt tufft om platserna. Man kan utnyttja de flygande bytena på lite olika sätt, ett alternativ är att byta rakt av, ett annat är att byta in eller ut för att sitta på bänken och vila sig lite för att senare komma tillbaka in i matchen, sedan beror det lite på hur tätt matcherna ligger om man vill spara någon, en del av tjejerna har lite känningar just nu och vi har en DM-match nu på tisdag, så vi spelar fredag, tisdag och söndag så det är ganska tätt med matcher just nu, så vi behöver titta lite på hur slitna de är och hur kropparna mår så att vi inte spelar sönder tjejerna.

Berätta om DM-matchen…
Det är Värmlandsmästerskap och på tisdag möter vi Bråten i en hemmamatch som börjar kl 19:00, det är en kvartsfinal och det är första matchen för oss, alla lag är heller inte med och spelar.

Hur är läget i truppen inför morgondagens match?
Ja, som jag sa så är det någon som är borta och någon jobbar, så jag ska sätta mig och titta på hur vi ska ställa upp, men det ser ut som vi kommer att ha en trupp på 16 tjejer som vi hade i förra matchen mot Norrstrands IF. Vi har lite sjukdomar och sedan har vi några långtidsskadade som varit skadade under en längre tid som inte är aktuella ännu. Men vi har inte haft några allvarligare grejer som hänt under den senaste tiden.  Men vi är redo att möta Nyedshov imorgon på Molkoms IP.

Nytillkomna samarbetspartners till Degerfors IF damer är Socialdemokraterna i Degerfors. Var med och ge våra tjejer de bästa förutsättningarna. För den symboliska summan på 500 kronor kan du vara med och bidra till att vi kan ha fri entré på dammatcherna. Du får även ditt företagsnamn publicerat på våra sociala medier som visar att du stöttar satsningen på våra tjejer.

Vill du vara med och stötta damerna? Svara ja till Patrik Werner på patrik.werner@degerforsif.se

Tabelläget i Div 4 östra damer ser ut som följer:

1. QBIKU 4 poäng
2. Råda IK 4 poäng
3. Degerfors IF 3 poäng
4. Östra Deje IK 3 poäng
5. Filipstads FF 3 poäng
6. Norrstrands IF U 3 poäng
7. IF Nyedshov  0 poäng

Degerfors IF dam och IF Nyedshov har bara spelat 1 match vardera och möts alltså nu på fredag 24 maj med avspark kl 19:00 Molkoms IP.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF