12/11
15:00

Degerfors IF vs Trelleborgs FF

Imorgon lördag möter Degerfors IF Trelleborgs FF i en bortamatch på Vångavallen. Motståndarna ramlade ur Allsvenskan under förra säsongen och ligger nu en placering över oss i serietabellen på samma poäng som Degerfors. Stefan Jacobsson och killarna åker ner för att möta en tuff utmaning i Trellebors FF…

Tunga förluster bakom oss…
Ja, vi har haft en tung period där resultaten inte gått med oss på något sätt och kanske har haft lite mindre bra prestationer än vad vi hade hoppats på och då förlorar man fotbollsmatcher i Superettan, men det är bara att fortsätta att jobba på. Vi jobbar på träningarna utifrån den idén som vi har och vi filar på detaljer och analyserar fram vad det är som är vårt så kallade fel. Det är den enda vägen, att tillsammans jobba framåt och ta lärdom av eventuella saker som man kanske borde ha gjort bättre.

Ny match med nya förutsättningar, hur ser det ut för oss?
Det ser bra ut, men vi har fått ett avbräck i Erik Björndahl som har en känning i ljumsken och som inte kan följa med ner till Trelleborg. Det verkar som om att skadorna fortsätter att gäcka oss lite men det känns ändå bra när vi i tanken ska ta oss an Trelleborg. Vi vet vad som gäller och hoppas att alla är med på tåget här nu.

Skador/sjukdomar?
Ja Björndahl och Oliver Nilsson, sedan är det Joel Daniel och Mattias Özgun som båda har bristningar i baksidan så de saknas också.

Om vi tittar på vårt motstånd, Trelleborgs FF…
Ja, de har vaknat till liv nu och har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna, inledde serien annars lite krassligt, de har ju annars många väldigt bra fotbollsspelare, de har sex, sju stycken i sin startelva som spelade den Allsvenska säsongen ifjol så att jag skulle vilja säga att de är ett likvärdigt motstånd som Halmstad när det gäller erfarenhet och kvalitet. De är ett lag som jag tror kommer att klättra i tabellen på något sätt men sedan är det ju svårt att säga hur långt de kommer att räcka, men det är ett lag med mycket rutin och bra kvalitet.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Vångavallen, men har du inte möjlighet att ta dig dit så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

En startelva för matchen publiceras på lördag klockan 15:00. Avspark kl 16:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF