2/4
15:00

Degerfors IF tar sig an Halmstad BK

Ny match och nya förutsättningar, Degerfors IF tar sig imorgon lördag an serievinsttippade Halmstad BK på bortaplan med avspark kl 16:00. Huvudtränare Stefan Jacobsson sa så här inför lördagens drabbning…

En 1-2 förlust senast mot Dalkurd…
Ja, det är inte mycket att säga om, vi gör inte en tillräckligt bra prestation för att kunna vinna matchen. Dalkurd kommer hit med en bra och defensiv matchplan och vi har inte vare sig nyckel eller kvalitet för att bryta upp dem helt enkelt. Jag vill säga att det är en ganska svag prestation från vår sida men det är så det var och  nu är det bara att gå vidare.

Astvald är fortsatt inte aktuell, vad är status på de tre L:en, Lindell, Lindahl och Ladan? Nej det stämmer Astvald är inte aktuell ännu men det känns som om han är trupp-aktuell till Frejmatchen den 1 juni. Ja, Ladan är okej och Lindell och Lindahl ska testas på träningen i eftermiddag, så vi får se hur trupp och startelva ser ut, vi kommer att bestämma det ikväll eller imorgon.

Rasmus Alm drog på sig ett tredje gult kort i matchen mot Dalkurd så han är avstängd… Ja, han är avstängd men bara för matchen mot Halmstad imorgon.

Vad vet vi om motståndet Halmstad i år?
Ja, vi vet att de är tippade att vinna serien och har ett extremt bra lag på pappret och att de har börjat serien väldigt knaggligt, de har hunnit med ett tränarbyte det är Magnus Haglund som styr och ställer där nu. På pappret har de väldigt många och bra spelare med både kvalitet och erfarenhet, jag förväntar mig ett väldigt hårt arbetande Halmstad som kommer att försöka att bryta sin trend och komma igång med poängtoppen och vi har en väldigt tuff uppgift och utmaning framför oss imorgon.

Hur är stämningen i truppen inför lördagen?
Det är inga fel på den. Det är klart att det var väldigt besviket och ganska stukat efter matchen mot Dalkurd, när samtliga både vi tränare och spelare inte på något sätt hittade rätt. Men stämning i sig är det inget fel på utan det är en smäll som man får ta och nu är det bara att skaka av sig den, vi kan inte gå och tänka på den hur länge som helst. Men självklart att direkt efter matchen och några dagar efter så var det ganska nedböjda huvuden, men nu är det bara att köra!

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Örjans Vall men kan du inte ta dig dit så streamas matchen av Cmore. Teckna ditt abonnemang HÄR och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF