2/4
15:00

Degerfors IF jagar ytterligare en fullpoängare i Bromma

I den sjunde omgången av Superettan 2019 åker Degerfors IF Grimsta IP och Bromma för att möta IF Brommapojkarna som förra säsongen ramlade ur Allsvenskan och är nykomlingar i Superettan för 2019. Lördagens match sparkas igång klockan 16:00 och blir som Stefan Jacobsson själv säger, en som vanligt tuff utmaning…

Vinst senast hemma mot IK Brage, hur skönt var det?
Ja, med tanke på att vi kom med två raka förluster och med tanke på hur tabelläget ser ut så var det ju extremt viktiga tre poäng, så den satt väldigt skönt.

Har det varit mycket diskussioner om straffen?
Nej faktiskt inte, men jag ser ju inte hur situationen ser ut och jag har försökt att titta på matchen i efterhand men jag kan inte se något riktigt klart. Domaren är i alla fall väldigt nära situationen och Björndahl signalerade för hands men det är klart att i en situation där det är 50/50 och där man kan fria eller fälla. Jag förstår Brage att man blir frustrerad när det handlar om att få en straff emot sig i 93e matchminuten, man vet ju själv hur det känns när man tappar poäng eller en seger på övertid, då är man inte speciellt glad men på något sätt så tycker jag ändå att med tanke på de målchanser vi hade och hur vi presterar så kändes det ändå att om något av lagen var värda att vinna så var det vi.

Nu är det en ny match med nya förutsättningar, hur ser det ut för oss?
Det ser ut precis som inför matchen mot Brage, det är fortfarande Astvald som är på G med inte är redo för någon medverkan ännu och Oliver Nilsson är ju borta, annars är det pigga och fina pojkar.

Om vi tittar på vårt motstånd, IF Brommapojkarna AIF…
Ja, för mig så är ju BP alltid egentligen som de brukar vara ett väldigt passningsorienterat och bollskickligt och tryggt lag, de har som jag ser det sett rätt okej ut i sina matcher men har ju bara lyckats att skrapa ihop tre poäng.  Men det kommer säkerligen att bli en match där det gäller att utnyttja sitt eget bollinnehav på bästa möjliga sätt för att det är konstgräs och både vi och BP är enlig mig relativt bra på att hålla i bollen och då blir det på något sätt viktigt att när man väl har bollen så måste man vara bra och när man inte hat bollen måste man vara stabil i sitt försvarsspel. Jag tror att nyckel till tre poäng beror på hur vi lyckas med vårt försvarsspel. Det kommer att bli svårare att ta tillbaka bollen från BP än det var mot Brage, dels är de väldigt bolltrygga dels spelas matchen på konstgräs och då är det svårare att erövra bollen.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Grimsta IP men har du inte möjlighet att ta dig dit, så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

En startelva för matchen publiceras på lördag klockan 15:00. Avspark kl 16:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF