5/6
19:00

Degerfors IF hälsar Nyköping BIS välkommen till Stora Valla

Imorgon lördag den 16 mars hälsar vi Nyköping BIS välkomna till konstgräsplanen på Stora Valla för den näst sista träningsmatchen på försäsongen. Vi pratade med vår egen Stefan Jacobsson om matchen och läget i truppen inför morgondagen…

Dags för näst sista träningsmatchen på försäsongen…
Ja nu är det bara två matcher kvar på en lång försäsong. Nyköping ja, det har ju gått riktigt bra på försäsongen och gjorde ett bra Svenska Cupen gruppspel, de slog Örebro, de spelade jämt mot GAIS och IFK Göteborg så att de höll på att vinna gruppen med en superskräll. Jag tror att vi möter ett väldigt bra div 1 lag, välorganiserade. För vår del så är det bara att testa på det slutmålet vi har när vi går in i seriespel, nu gör Erik Lindell säsongspremiär och Kevin Wright är borta, det är bara att konstatera och Oliver Ekroth är långtidsskadad så vi får möblera om lite i truppen i de bakre leden. Vi går lite mot en kamp mot klockan för att hitta en optimal lösning men annars så känns det bra tycker jag med de förberedelser som vi har haft. Det blir ett litet vacuum efter cupmatcherna som det är lite mer ståhej runt och sedan lugnar det ner sig om man inte går vidare innan seriestarten tar fart igen. Men det ska bli kul med match!

Hur mycket påverkar försäljningen av Kevin Wright övriga spelare mentalt? Det vet jag inte men det är väl som alla känner det är ingen kille som vi egentligen ville släppa men nu är det bara att gilla läget och jobba utifrån de förutsättningar som råder just nu. Det är ju den verkligheten som vi lever i, vi kan inte hålla på och tänka ”om” hela tiden utan vi hade gärna behållit Kevin, det ska ingen säga något annat om men nu är han inte med oss längre och det är bara att önska honom lycka till och för oss handlar det om att få ihop det på bästa sätt.

Nu är vi väldigt nära seriepremiär, vad är det du som tränare vill se av laget nu… Vi vet redan vad vi vill se av oss själva, det är stort fokus på matcher och träning när det gäller de sista detaljerna om man säger och framförallt att vi håller oss skadefria och den biten, försäsongen har varit så pass lång ändå. Vi har ändå spelat det här systemet nu i tre säsongerså att vi vet ju liksom om vad vi brukar göra bra och vad vi måste förbättra, det är sådant som man försöker att medvetengöra spelarna om hela tiden och vi gnuggar mycket om det under träningarna men det är klart att man vinner inga fotbollsmatcher eller gör bra prestationer om det inte finns en bra helhet, det går inte att tro att ett försvarsspel ordnar till matchen, utan det gäller att man är bra i båda ändarna och det är det som man vill se att vi kommer upp på den nivån som vi tycker är acceptabel för en match. Vi känner att vi är väl med och att vi har stor tilltro till vår egen trupp och vårt sätt att vilja spela men sedan är det ju alltid att man på något sätt måste förstå, vad är det som gör att vi vinner den här matchen? Men vi känner oss redo för att dra igång ett seriespel även om det är två veckor dit.

Skador/sjukdomar i truppen?
Ja det är ju Oliver Ekroth som är långtidsskadad, José Segura Bonilla har lite känningar i ett knä efter matchen mot Örebro, Andreas Jansson har en lårkaka, Oliver Nilsson är på gång och är igång och tränar men vi vågar inte riktigt matcha honom ännu, annars är alla tillgängliga!

Hjärtligt välkomna till konstgräsplan på Stora Valla imorgon lördag 16 mars med avspark klockan 13:00, entré 50 kronor och självklart går du som medlem in gratis. Klubbhuset är öppet med försäljning av korv och kaffe.

Ännu inte medlem? Klicka här för att teckna ditt medlemskap nu!

En startelva inför matchen publiceras lördag klockan 12:00

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF