23/4
19:00

Degerfors IF distriktsmästare 2022

Under lördagen spelades finalen av distriktsmästerskapen 2022 mellan Rävåsen IK och Degerfors IF på KEMAB arena.

Hela första halvlek har Degerfors övertaget och håller bollen på offensiv planhalva större delen av tiden. I 16 minuten blir Degerfors tilldelade en straff som Maja Edlund skjuter in och laget tar där med ledningen med 0-1.

I 24 minuten kvitterar Rävåsen till 1-1, men Degerfors håller i och snart därpå sparkar Izabelle Johansson in lagets andra mål på en hörna och Degerfors återtar ledningen.

Under andra halvlek byter Rävåsen in mittfältaren Jenny Tropp, vilket ändrar matchbilden och laget vinner boll mycket högre upp på planen. Trots detta håller Degerfors kvar ledningen och när matchen blåses av står det klart att Degerfors IF är 2022 års distriktsmästare.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match, en fysisk match, men vi spelar bra och vinner duellerna. säger Jessica Edvardsson

Tränare Toivonen om lagets insats

– Mycket bra första halvlek. Vi skapar flera lägen och nyper fast dem på deras planhalva hela tiden. Rävåsen har ett övertag hela andra halvlek, men dem skapar inga direkta chanser.

Är det någon som utmärker sig extra ur laget?