2/4
15:00

Degerfors IF damer vidare i DM på WO

Idag tisdag var det planerat att Degerfors IF:s damlag skulle möta Bråten IK hemma på Stora Valla i DM-kvartsfinal men just nu verkar det gå troll i matcher för våra rödvita damer, då Bråten IK har lämnat Walk Over. Degerfors IF damlag har spelat fantastiskt bra i sina seriematcher och vunnit med 5 – 0 mot Norrstrands IF och med hela 21 – 0 i senaste mötet med IF Nyedshov. Trots att damerna bara fått spela två matcher så gick de upp i serieledning med full pott och toppar just nu div. 4 Östra med 6 poäng. Vi pratade med damernas tränare Patrik Werner om DM, senaste vinstmatchen och nästa hemmamatch…

– Ja, just nu är det fyra lag kvar i DM och i vår semifinal kommer vi att möta Norrstrands IF och i den andra semifinalen är det Råtorp och Hertzöga som möts. Det känns lite snopet att gå vidare på WO för det hade varit kul att få spela mot Bråten som ju är ett div. 3-lag, säger Patrik Werner.

Vi måste prata lite om förra matchen som damerna vann med 21 – 0…
Ja…(skratt), det är få gånger man får vara med om att vinna med över 20 mål men vi har ett ganska bra lag. Att vi skulle vinna, det siktade vi på men att det skulle bli så många mål det kunde vi inte tro på förhand. Vi höll ett bra tempo och hade ett bra spel och som jag har sagt tidigare så har vi många spelare med på träning och då blir det bra träningar och då går tjejerna framåt så det ser bra ut.

11 mål av Emilia Dahlström under en och samma match är ett internt rekord under en seriematch, närmast kommer Gunnar Ring som gjorde 11 eller 12 mål under en match mellan Degerfors IF och Svartå på tidigt 60-tal.

Ny match för Degerfors IF damer nu på söndag och då säger vi välkomna till Östra Deje IK… Ja, som jag sagt tidigare så vet jag inte alls mycket om lagen vi möter men vi siktar på att vinna den matchen också. Nu tror jag kanske inte att det kommer att bli lika stora siffror som det blev senast för det är inte lätt att vinna med 21 mål, men vi siktar på att vinna.

Nästa seriematch för Degerfors IF:s damer spelas nu på söndag den 2 juni hemma på Stora Valla och då heter motståndet Östra Deje IK. Avspark klockan 13:00, fri entré och hjärtligt välkomna!

Degerfors IF damlag tackar sina samarbetspartners för möjligheten att ha fri entré:

Socialdemokraterna i Degerfors, Bråtner Gård, Burk Butiken, Centrala Trafikskolan i Karlskoga, Christian Forsgård, Come Closer Travel, Degerfors Bed & Breakfast, Delabglava AB, Dilan Pizzeria, Elms Byggnadsfirma AB, Erika F´s Salong, Fest & Bröllopspalatset, Firma Jörgen Malmqvist, Granalytiq AB, Holmstrand Design, Illumini Lightning Co AB, Jutudden AB,Järnbruksklubben JBK, Karlskoga & Degerfors Trädgårdstjänst AB, Karlskogahem AB, StyRa (KD-Solskydd), Linas Hårstudio, Med Tech Equipment Sweden, Metodicum AB, Nya Hambo Städ AB, Per Cavallie, Real AB, Smarteyes, SQS Kvalitets- och miljöledning, Uniflex AB, VarnumHälsan AB, Vänsterpartiet Degerfors och SAAB Dynamics AB.

Fotboll för alla, alla till Valla!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF