2/4
15:00

Degerfors IF avslutar omgången i mötet med Örgryte

Den 28e omgången av Superettan avslutas med matchen mellan Örgryte och Degerfors IF, vi hoppas och tror att killarna fortsätter sin fina form som de haft inför det 17 dagar långa landslagsuppehållet. Senaste mötet lagen emellan vanns i slutminuterna av Örgryte med 2 – 1 på Behrn Arena under påskafton. Självklart är laget revanschsugna inför returen på Gamla Ullevi, Stefan Jacobsson säger så här inför tisdagens match…

Det har varit ett långt matchuppehåll…
Ja, ytterligare ett långt 17-dagarsuppehåll och det får man tycka vad man vill om men så är verkligheten. Vi har ändå hanterat uppehållet på ett bra sätt med ett liknande upplägg som vi hade förra uppehållet innan vi mötte Mjällby. Det är ju en balansgång med att spelare måste kunna återhämta sig för att kunna trycka på fysiskt, men vi har även haft lite tid till att kanske finslipa på våra idéer i anfall- och försvarsspel.

Just återhämtning hade vi väldigt lite av just veckan innan uppehållet…
Ja, det är ganska mycket återhämtning och det blir nästan bara det när det är ett tätt matchande, så man hinner inte med mycket taktiskt eller riktiga träningar. Det är en återhämtningsfas och sedan ska man på nästa match och då kan man inte trycka på för mycket. Vi hade ju fem matcher ganska tätt och under den första veckan så var det många av spelarna som var både trötta, slitna och en del var skadade. Den första veckan efter BP-matchen så var det mycket individuell återhämtning, de som behövde rehaba fick göra det medan de andra tränade.

Den här veckan har vi varit i full gång med alla spelare, förutom Daniel Janevski som dras med en knäskada. Han har gjort en magnetröntgen och det känns som om att säsongen är över för Daniel.

Degerfors avslutar omgången, är det en för- eller nackdel?
Det tror jag inte spelar någon större roll, nackdelen är ju att det har varit ett långt uppehåll. Efter 17 dagar så vet man inte riktigt vart man står igen… Det är ju det som är så synd, vi var inne i en väldigt, väldigt bra period innan uppehållet. Sedan rent taktiskt så kan det ju vara båda delar, alla resultat kan ju gå vägen eller så kan man hamna under press om man känner att man inte kan dra fördel av det men i dagsläget så känner jag inte något sådant utan det är mer att vi känner att det varit ett långt uppehåll eftersom vi är sist ut, så rent taktiskt eller så har det ingen större betydelse.

Ska vi prata om att chansen till kvalplatsen lever…
(skratt) Ja men det förstår väl alla som kan addera att det finns en jätteliten chans att hamna på en tredjeplats. Oavsett hur resultaten skulle ha gått eller har gått, så krävs det ändå tre raka vinster för oss för att vi skulle kunna hamna där, plus att lagen framför oss måste tappa poäng. Vårt fokus ligger på att ta en match i taget och ha en så hög prestationsnivå som möjligt och att få helheten att fungera och jobba så hårt som vi gjort i de tidigare matcherna och ge oss själva en chans att ta tre poäng. Kommer vi inte upp i den nivån, eller jobbar så pass hårt som vi har gjort eller får vårt kollektiv att fungera så pass bra så tar man inte tre poäng! Det här är en av de svåraste bortamatcherna vi har och då krävs det en topprestation, men vi är laddade och förberedda så vi ska ge ÖIS en riktig match.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats på Gamla Ullevi, men har ni inte möjligheten så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stötta samtidigt vårt kära Degerfors IF!

En startelva publiceras tisdag kl 18:00.

Forza Rövitt!!

Åsa Holmstrand

Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF