2/4
15:00

Degerfors IF åker till Myresjöhus Arena

Då är det åter dags för våra rödvita hjältar att spela match, omgång 3 spelas i Växjö och motståndet heter Östers IF. Laget har haft några lediga dagar för återhämtning och vi övriga har kunnat njuta av att serietabellen och skytteligan har toppats av rödvitt för hela slanten. Den tredje omgången av Superettan inleddes redan under den gånga helgen och nu är det dags för Degerfors att jobba för ytterligare tre poäng.

En utvilad Stefan Jacobsson sa så här inför tisdagens match…
Ja, vi har haft en lite längre period mellan matcherna och har bara tränat egentligen och har fått lite extra återhämtning och jag tror att det har gjort gott i truppen, det såg riktigt piggt ut igår på träningen och det syntes att ledigheten mellan fredag och lördag har gjort gott på killarna.

Början av serien har ju sett otroligt fin ut…
Ja vi har fått en väldigt bra start på serien och det är klart att det alltid är skönt när trepoängarna kommer. Sedan känner vi väl att vi har mer att ta av, vi har gjort vissa moment bra, som vårt försvarsspel och våra offensiva omställningar har varit bra i egentligen båda matcherna. Sedan finns det mer att önska av vårt anfallsspel, framförallt i matchen senast mot Jönköping då vi hade svårt att etablera ett anfallsspel på det sätt som vi vill men vi har gjort några av delarna väldigt bra och det har vi tagit poäng på. Nu är det ju historia och nu är det en ny match imorgon tisdag och då är det nya förutsättningar.

Hur ser förutsättningarna ut med eventuella skador/sjukdomar?
Det är Ekroth, Astvald och Stankovic som har en bit kvar, så de är inte aktuella på ett tag. Björndahl gjorde sin första träning igår, fast han var med lite och små kände på sig under några träningar i förra veckan men igår var han med och gjorde en kortare träning så han är i alla fall aktuell. Tyvärr så har vi haft sjukdomar i truppen under veckan både på Erik Lindell och Rasmus Alm men båda kunde vara med och träna fullt igår så nu finns det ingenting så att det är bara Ekroth, Astvald och Stankovic som inte är tillgängliga.

Om vi tittar på vårt motstånd Östers IF…
Ja, de hade säkert hoppats på fler poäng i upptakten för att de är ju ett lag som tippas att vara bland de tre, fyra översta i sluttabellen och där vill de nog vara så att det är ett lag med mycket energi tycker jag, de löper mycket i sitt anfallsspel. De är ett väldigt bra lag, att åka ner och möta dom kommer att bli en riktigt tuff utmaning, men vi känner oss väl förberedda att ta oss an Öster. Vi fick ju styrk här i Svenska Cupen av dom med klara 3-0, så det gäller att framförallt vara på alerten i omställningsspelet, skulle vi tappa bollen så kommer det att gå fort emot vårt mål. Så det kommer att bli en viktig faktor imorgon.

Känner man en extra press av att ha toppat serietabellen sedan seriestart?
Nej, nej, herregud det är 28 omgångar kvar! Det är en lång sträcka kvar och mycket kan hända, det är som alltid, det gäller att få en så bra helhet som möjligt att fungera, för det är då man vinner fotbollsmatcher och så är även fallet imorgon. Vi ska åka ner och försöka att göra så bra prestationer som vi gjort de senaste två matcherna och ge Öster en match!

Vi vill också passa på att informera alla rödvita supportrar om att Myresjöhus Arena inte tar emot kontanter. All betalning på arenan sker med kort eller swish.

Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på Myresjöhus Arena men har du inte möjlighet att ta dig dit, så streamas matchen av Cmore. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och stöd samtidigt vårt kära Degerfors IF.

En startelva för matchen publiceras på tisdag klockan 18:00. Avspark kl 19:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF