2/4
15:00

Degerfors damer på Stora Valla A-plan

Imorgon onsdag den 19 juni spelar Degerfors IF:s damer sin femte seriematch i div 4 Östra och vi hälsar Filipstads FF välkomna till Stora Valla. Filipstads FF ligger på en andraplats i tabellen men har spelat en match mer än DIF-damerna. Våra rödvita damer har en segersvit på fyra raka vinster och målvakten Lisa Andersson har hållit nollan intakt. Tränare Patrik Werner inför damernas hemmamatch nu på onsdag…

Storvinst senast mot QBIK U på bortaplan med 7 – 0…
Ja det var ungefär som i de andra matcherna som vi spelat, det tog ett tag innan vi fick in bollen. Vi missade fem, sex lägen i början av matchen men sedan började det att rulla på och så blev det några mål under den sista kvarten av första halvlek. Det är ungefär så det har sett ut i de matcherna som vi spelat, att motståndarlagen står emot ungefär en kvart tjugo minuter men sedan börjar det att ramla in bollar och vi mal ner lagen lite grann. Det har varit ett sådant mönster i alla matcherna och det är ju tacksamt.

Hur är läget i truppen inför onsdagen?
Det är inga nya skador i alla fall, det finns lite känningar och så men nu spelar vi onsdag och så spelar vi DM på tisdag nästa vecka, så är det lite skranker så får vi snurra runt det igen eftersom vi har flygande byten. Så nu gäller det att klara de här två matcherna för sedan får vi ju lite vila.

Hur lång vila blir det för damlaget?
Jag har inte riktigt sett när vi börjar efter sommaruppehållet ännu men det blir till slutet av juli som vi drar igång igen.

Filipstads FF ligger på andra plats i tabellen…
Ja det stämmer, jag har inte sett dem spela men följer naturligtvis resultaten och som det ser ut så är de ju på en andraplats i tabellen, så det blir ju en viktigt match naturligtvis om vi vill upp i en högre division så får vi försöka att vinna matchen men framförallt inte förlora den för då går de förbi oss. Så på så sätt är det en viktig match.

Hur viktigt är det att fortsätta hålla nollan?
Ja men det är kul naturligtvis så det ska vi försöka att göra så länge som möjligt men det är klart att motståndarna är uppe ibland och det blir ju en utmaning att försöka att hålla nollan så länge som möjligt. Motståndarna har haft lite lägen på oss, så det gäller att vara fokuserad under 90 minuter om vi ska klara av det men för varje match som går så ska laget ha ett extra plus, självklart är det roligt att ha en nolla i protokollet så länge det går.


Självklart hoppas vi på många rödvita supportrar på plats klockan 19:00 på Stora Valla A-plan för att heja fram våra rödvita damer. Tack vare damlagets samarbetspartners så är det fritt inträde! För er som inte kan ta er dit så kommer vi att uppdatera er på vår FB-sida med halvtids- och slutresultat tillsammans med eventuella rödvita målskyttar.

Degerfors IF damlag tackar sina samarbetspartners:

Östblocket, Socialdemokraterna i Degerfors, Bråtner Gård, Burk Butiken,Centrala Trafikskolan i Karlskoga, Christian Forsgård, Come Closer Travel, Degerfors Bed & Breakfast, Delabglava AB, Dilan Pizzeria, Elms Byggnadsfirma AB, Erika F´s Salong, Fest & Bröllopspalatset, Firma Jörgen Malmqvist, Granalytiq AB, Holmstrand Design, Illumini Lightning Co AB, Jutudden AB, Järnbruksklubben JBK, Karlskoga & Degerfors Trädgårdstjänst AB, Karlskogahem AB, StyRa (KD-Solskydd), Linas Hårstudio, Med Tech Equipment Sweden, Metodicum AB,
Nya Hambo Städ AB, Per Cavallie, Real AB, Smarteyes, SQS Kvalitets- och miljöledning, Uniflex AB, VarnumHälsan AB, Vänsterpartiet Degerfors och SAAB Dynamics AB.

Vill ni också vara med och stötta Degerfors IF damlag, kontakta då tränare Patrik Werner på patrik.werner@degerforsif.se

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF