18/5
15:00

Degerfors åkte på årets första förlust

Det var bortalaget som drog det längsta strået på Stora Valla idag. Landskrona var effektiva och satte bollen i nät när läge gavs. När 90 minuter plus tillägg spelats, stod det 1-3 på resultattavlan och Degerfors åkte på säsongens första förlust.

Det ville sig inte riktigt för Degerfors idag. Laget inledde piggt men åkte på ett snöpligt baklängesmål redan i den tredje minuten. Laget spelade upp sig rejält och hade bud på kvittering vid flera tillfällen, men efter 45 spelade minuter var det bortalaget som hade ledningen.

Samma visa skulle sedan upprepa sig i den andra halvleken. Degerfors inleder piggt, för att släppa in ett mål efter fyra minuter. Uppförsbacken blev riktigt brant och kunde ha blivit ännu brantare bara några minuter senare, där bortalaget tilldöms en straffspark. Straffspecialist Wille Jakobsson tog dock hand om den.

I minut 60 gjorde Degerfors ett trippelbyte och det gav effekt omgående. I minut 62 reducerar Rö’vitt genom Gustav Lindgren som nickade in en hörna. Det var anfallarens tredje mål för säsongen. Degerfors fortsatte att trycka på och hade återigen flera bud på kvittering.

Istället blev det Landskrona som fick sätta bollen i nät igen. Precis inbytte Samuel Burakowsky satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Resultatet stod sig och Landskrona tog med sig alla poäng hem till Skåne.

Härnäst för Rö’vitt väntar derby mot Örebro den 14 maj.

Presskonferens

Matchfakta

Mål: 0-1 Frederik Ihler (3′), 0-2 Vincent Sundberg (49′), 1-2 Gustav Lindgren (62′), 1-3 Samuel Burakowsky (78′).

Varningar Degerfors IF: Elyas Bouzaiene.

Varningar Landskrona BoIS: Vincent Sundberg, Philip Andersson.

Startelva: Jakobsson – Wallin, Moro, Diaby – Bouzaiene (ut 60′), Demirol (ut 60′), Holmén (ut 71′), Ohlsson, Mammar – Lindgren, Abdulla (ut 60′).

Ersättare: Forsell, Mårtensson (in 60′), Vukojevic (in 71′), Fisic (in 60′), Kassi, Grönborg (in 60′), Morgado.

Domare: Jasmin Svraka