Inför BK Häcken på Behrn Arena: “Vårt fokus är tre poäng”

Imorgon är det dags för omgång två av Allsvenskan när ett revanschsuget Degerfors gör upp med BK Häcken om tre poäng på Behrn Arenas konstgräs.

BK Häcken kommer från en premiär där man vann med 4-2 över AIK. BK Häckens Alexander Jeremejeff var i högform och slog till med tre mål på Solna-laget. Degerfors imponerade, trots förlusten och kunde mycket väl ha fått med sig poäng från Tele2 Arena om man haft marginalerna med sig.

Matchen är som de flesta redan vet flyttad till Behrn Arena då det inte finns något gräs på Stora Valla än. Tråkigt, tycker nog de flesta, men Degerfors har slipat på detaljer och analyserat premiärmatchen för att vara så bra förberedda som möjligt inför morgondagen. En som gjorde 90 premiärminuter är Diego Campos, som tror på en tuff match imorgon.

Hur har veckan varit?

– Den har varit bra. Vi har tittat igenom matchen mot Djurgården för att försöka fixa de sakerna som vi behöver göra bättre, säger Diego Campos.

Tankar om matchen i måndags?

– Jag känner att en förlust är en förlust. Det är synd att vi inte kunde sätta våra chanser men det fanns mycket att bygga vidare på till morgondagens match. Förhoppningsvis gör vi det och tar med oss tre poäng.

Vad tar du med dig från matchen?

– Jag tycker att vi gjorde vissa saker väldigt bra under matchen. Vi skapade chanser och var bra på fasta situationer. Det är några detaljer vi behöver fixa och se till så att de blir mål av de chanserna som vi skapar. Förhoppningsvis är vi lite skarpare i den delen av matchen och gör mål.

Vad hoppas du få ut av matchen mot BK Häcken?

– Tre poäng. Det viktigaste för alla är tre poäng. I förra matchen hade vi otur och kunde inte göra fler mål, men vårt fokus för morgondagens match är tre poäng.

Vi var bra på fasta situationer sist!

– Fasta situationer är någonting jag gör med stolthet. Det har alltid varit en av mina styrkor. Jag vill leverera bra service och försöka hjälpa laget. Jag övar mycket och killarna gjorde ett riktigt bra jobb på de fasta situationerna. Målet kom på en crossboll från Christos efter en hörna. Vi har spelare som kan leverera det som behövs. För egen del är det en styrka och jag övar mycket. Det känns bra att få ge bra service till laget.

Vad fokuserar ni på idag, sista träningen innan match?

– Vi ska göra lite av allt. Vi tittar på klipp från Häckens match senast. Det är alltid bra att se vilka styrkor de har och hur vi kan göra dem sårbara. Men vi ska också fokusera på oss själva, vårt spel och hur vi kan göra det bättre än senast.

Ni hade bra stöd från läktaren i 90 minuter på premiären.

– Det var helt otroligt. Vi hörde dem under hela matchen och de gav oss styrka och massor av energi. Det är en skön känsla när man spelar och ser sina fans under matchen. Även efter matchen stöttade de oss, de var fantastiska. Jag vill tacka dem för att de gjorde ett otroligt jobb. Jag hoppas att de fortsätter att stötta oss i kommande matcher. Jag vet att matchen imorgon inte riktigt blir en hemmamatch för oss men deras support är väldigt viktig och vi tar det inte för givet. Att få vända sig mot läktaren och se så många fans var helt otroligt, avslutar Diego Campos.

Truppen

Tillgängliga spelare: Alfie Whiteman, Gustav Granath, Ronald Mukiibi, Sean Sabetkar, Joe Gyau, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Rasmus Örqvist, Anton Kralj, Abdelrahman Saidi, Adam Carlén, Justin Salmon, Jeff Gal och Nikola Djurdjic.

Praktisk information

Alla biljetter som köps eller köpts via degerforsif.ebiljett.nu är giltiga till matchen. Det gäller naturligtvis årskort också.
Biljetter kommer att säljas på plats och kostar 220 kr för vuxen, 200 kr för pensionär och 140 kr för ungdom. Betalning sker med Swish och kontanter. Det går inte att betala med kort på arenan på lördag. Fri placering på huvudläktaren gäller för hemmapubliken.

Under matchen är huvudläktaren (Norra läktaren) och bortasektionen (Östra läktaren) öppna. Degerforspubliken hänvisas till huvudläktaren och bortasupportrar står på bortasektionen. Entré till matchen sker bakom huvudläktaren för degerforspubliken. Matchen börjar 17:30 och arenan öppnas upp en timme före matchstart.

Matchen sänds som vanligt på Discovery+.
Om du tecknar ditt abonnemang via den här länken går en del av kostnaden till Degerfors IF.