2/4
15:00

Två gruppsegrar och vinst för P19

Helgens matcher bjöd på tre vinster, vilket för både P16 och P17 innebär att man går vidare till slutspel i ligacupen som gruppsegrare.

Övriga gruppsegrare är GIF Sundsvall, AIK, Hammarby TFF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, medan två grupper inte är klara men där striden står mellan Mjällby AIF/Östers IF och Trelleborgs FF/Lunds BK. Övriga gruppsegrare i P17 är GIF Sundsvall, Brommapojkarna, AIK, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Mjällby AIF och Malmö FF. Kvartsfinalerna avgörs i enkelmöte och ska spelas 12-14/4, hemmaplan avgörs genom fri lottning. Vilka lag de kommer få möta i respektive kvartsfinal är inte lottat men geografisk hänsyn tas för att utse motståndare.  

För P16 slutade matchen mot Karlslund 3-0.  

– Vi gör en krigarinsats där vi styr spelet helt och följer matchplanen. Det är vi som bestämmer tempot i matchen, precis som vi vill göra, man kan inte vara annat än nöjd efter matchen, säger assisterande tränare Hugo Jonsson.  

– Självklart finns det saker man måste jobba på, men i helhet är det en fantastisk rolig match att kolla på. Det enda jag har att tillägga är väl att om fortsätter hålla tempo vi hade idag så kommer jag sova gott om nätterna dagen före match, avslutar han.  

Målskyttar: Milad Gharibdost 1 mål och Benedite Kazadi 2 mål 

För P17 slutade matchen mot Örebro SK med 5-2 efter en 2-1 ledning i halvtid.  

– Vi gör en bra match, sett till spelet borde vi gjort något mer mål i första halvlek men vi tar igen det i andra halvan. Förutom det är det en väldigt bra insats av oss, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: Amir Mohammadi 4 mål, Hussein Omar 1 mål 

För P19 blev det vinst mot Karlslund med 5-1.  

– Vi startar med ett något långsamt bolltempo men efter 10-15 minuter började vi få fart på grejerna. Vi gör en väldigt stabil match med mycket bollinnehav, där vi dominerar matchbilden. Framför allt gör vi en väldigt bra försvarsinsats över hela planen, säger assisterande tränare Jonas Svensson.  

Detta bådar gott inför seriestart.

– Det är många bitar som börjar sätta sig nu inför seriestarten så det känns riktigt skönt, avslutar han.

Målskyttar: Alex Hedén 2 mål, Ludvig Sten 2 mål och Jamie Bichis 1 mål. 

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF