12/11
15:00

Tre poäng och säker mark efter mindre vacker tillställning på Olympia

Det var inget vackert spel på Olympia den här söndagen, men Rö’vitt lyckades ändå få med sig alla poäng hem. Gustaf Lagerbielke inledde målskyttet redan i minut 4 och därefter påbörjades en kraftig Helsingborgs-offensiv som varade i bortåt en timme. Degerfors tog sig samman och tillbaka in i matchen, mycket tack vare Nikola Djurdjic som byttes in i mitten av andra halvlek. Samme Djurdjic såg sedan till att säkra upp tre poäng när han slog in segermålet i den fjärde tilläggsminuten. Segern innebär att Degerfors kliver upp på säker mark för första gången under 2022.

Nyckelhändelser

4′ MÅL! Gustaf Lagerbielke nickar in ledningsmålet på ett inlägg från Diego Campos. 0-1!

10′ Skott utanför mål av Philip Rejnhold, Helsingborgs IF.

18′ Helsingborgs Al-Hamawi tar sig in centralt o avslutar mot första stolpen.

19′ Skott utanför mål av Simon Bengtsson, Helsingborgs IF.

23′ Nick på mål av Casper Widell, Helsingborgs IF.

35′ Rasmus Örqvist varnas efter en stämpling.

44′ Skott utanför mål av Diego Campos.

45′ Helsingborgs Taha Ali varnas.

45′ Skott på mål av Omar Faraj.

Andra halvlek

47′ Skott utanför mål av Alexander Faltsetas, Helsingborgs IF.

50′ Skott utanför mål av Amar Muhsin, Helsingborgs IF.

54′ Helsingborgs Amin Al-Hamawi kvitterar till 1-1.

56′ Skott av Taha Ali, Helsingborgs IF. Skottet blockeras.

56′ Alexander Faltsetas varnas.

58′ Degerfors gör sitt första byte. Nikola Djurdjic ersätter Diego Campos.

59′ Elyas Bouzaiene tilldelas en varning efter att ha rivit ner Helsingborgs-spelare.

61′ Örqvist med ett tungt skott tätt utanför målramen.

65′ Skott utanför mål av Christos Gravius.

68′ Helsingborgs Diego Cesar De Oliveira tilldelas en varning.

74′ Helsingborgs Taha Ali får ett jätteläge, men Jeff Gal räddar.

76′ Skott på mål av Omar Faraj.

76′ Nikola Djurdjic med ett drömläge men Helsingborgs-försvararen räddar skottet på mållinjen!

76′ Joe Gyau river ner Helsingborgs Taha Ali och tilldelas en varning.

78′ Byte i Degerfors. Johan Bertilsson ersätter Rasmus Örqvist.

81′ Gustaf Lagerbielke når högst på hörnan men skarvar utanför mål.

81′ Skott utanför mål av Taha Ali, Helsingborgs IF.

86′ Skott av Nikola Djurdjic på HIF-försvarare som är nära att göra självmål.

89′ Skott utanför mål av Joe Gyau.

90′ Dubbelbyte i Degerfors. Elyas Bouzaiene och Omar Faraj ersätts av Erik Lindell och Dijan Vukojevic.

90 + 4′ MÅL! Helsingborg satsar allt framåt och skickar upp målvakten på hörna. Lagerbielke får undan bollen till Nikola Djurdjic som skarvar vidare till Dijan Vukojevic. Vukojevic får kontroll på bollen och spelar fram Nikola Djurdjic som springer från halva planen och slår in bollen i öppet mål. 1-2!