Tobias Solberg presenterar herrtruppen 2021

På måndag ska Degerfors IF spela allsvensk fotboll för första gången sedan 1997. Här presenterar Tobias Solberg spelarna som ska representera Rödvitt i den högsta serien.

1. Ismael Diawara, målvakt, 26 år

”Bra på att blocka och rädda skott. Stor och stark. En stabil sista utpost. Jag tycker även att hans spel med fötterna har utvecklats.”

2. Gustav Granath, försvarare, 24 år

”Han har alla möjligheter att ta sig vidare till en ännu högre nivå. Han har bra kvalitéer och jag tycker att han har blivit ännu mer noggrann när det gäller detaljer. Det kan handla om allt från att vara extra fokuserad i något så enkelt som en passningsövning. Han är både snabb och uthållig och har det mesta som krävs för att vara en toppback.”

3. Jonathan Tamimi, wingback, 26 år

”Snabb, rejäl, noggrann i sitt försvarsspel. Han gör ett gott jobb och är en bra passningsspelare. Han bidrar med allsvensk rutin också.”

4. Daniel Janevski, försvarare, 28 år

”Lugn och trygg i sitt passningsspel. Stressar inte upp sig i onödan. Skicklig på att stå i vägen, vilket allt som oftast är en bra egenskap.”

5. Oliver Ekroth, försvarare, 29 år

”Vår lagkapten. Duellstark och en bra huvudspelare. Jättefin passningsfot. Han jobbar mycket med att kunna värdera situationer gällande när man ska tackla hårt och när man ska tackla mjukt.”

6. Nicklas Maripuu, mittfältare, 29 år

”Oerhört bollskicklig och svår att ta bollen från. Stor och stark. Han har byggt upp sin fysik under senare år vilket gör det ännu svårare att ta bollen från honom. Lugn och trygg och kan styra tempot i matcherna. Bra ledaregenskaper.”

7. Sebastian Ohlsson, försvarare, 28 år

”Han fick en ny position förra året. Något som blev en stor succé. Sebastian är egentligen bra på allt. Han behärskar alla delar och har en jättefin passningsfot. Bra blick för spelet. En smart spelartyp som är duktig på problemlösning.”

8. Ferhad Ayaz, wingback/offensiv mittfältare, 26 år

”Han har en ny position jämfört med förra året. Nu får han gå brett som wing, vilket han gillar. Han är fortsatt duktig när han vågar utmana en mot en och slår sin spelare med hjälp av sin snabbhet. Då är det svårt att hänga med. Jag tycker även att han har förbättrat sitt individuella försvarsspel, där han är svårpasserad tack vare snabbheten. Han ska jobba vidare med att utveckla sitt positionsspel i den nya rollen.

9. Johan Bertilsson, offensiv mittfältare, 33 år

”Han luktar sig till målchanser likt ingen annan. Bra i boxen, lite småful på planen. Han är bra på att löpa in bakom motståndarens backlinje. Han är också bra på att vända och vrida framför motståndarens backlinje, och hitta lösningar. En bra framspelare och även en målskytt. Det är ju en fantastisk fotbollsspelare.”

10. Sargon Abraham, offensiv mittfältare/anfallare, 30 år

”Han är tillbaka. Jätteduktig med bollen. Jag tycker att han är grymt bra både på att skydda bollen och på att driva den. Han har även förbättrat sitt spel när det gäller att komma in bakom backlinjen utan boll. Hans fysik är bättre nu än vad den var när han lämnade Degerfors. Han orkar springa mer och gör det oftare. Men det är framför allt när han har bollen som det händer saker med Sargon. Det är fantastiskt att se.”

11. Christos Gravius, mittfältare, 23 år

”Balettdansören från den grekiska övärlden. Otroligt fin passningsfot, kvicka fötter, snabb i tanken. Han är också oerhört duktig på små ytor och har börjat använda sin fina vänsterfot ännu oftare för att kunna vända spelet. Där tycker jag att han tog stora kliv förra året. En jätteviktig spelare. Han har haft en lite stökig försäsong med skador men är nu på gång fullt ut. Han har grymma kvalitéer, främst i anfallsspelet med boll. Där kan han luckra upp försvar med sina passningar.”

12. Erik Lindell, wingback, 25 år

”Evighetsmaskinen som oavbrutet och outtröttligt drar fram längs kanten. En riktig fotbollsjobbare som med sin spelstil är oerhört nyttig för oss. Han passar perfekt i rollen som wingback. Hans styrkor är väl framför allt löpkapaciteten och inläggsspelet. Han brukar göra många assist. Sedan tycker jag att han utvecklats till att våga vara ännu mer offensiv i sitt tänk, både när det gäller första-touch på bollen och att fylla på inne i boxen. Förhoppningsvis kommer han göra några mål i år.”

14. Villiam Dahlström, anfallare, 23 år

”En mycket skicklig forward som jobbar hårt. Han är både löpstark och snabb. Jättebra i försvarsspelet där han jobbar stenhårt och inte ger motståndarens försvar en lugn stund. Duktig på spelet bakom motståndarens backlinje, att löpa i djupled. Han är även målfarlig och har förbättrat spelet som felvänd, även om det finns ytterligare förbättringspotential. En oerhört underskattad spelare med tanke på vilket jobb han lägger ner i försvarsspelet och vilken löpvilja han har i anfallsspelet. Han skapar ytor för andra.”

15. Sean Sabetkar, försvarare, 25 år

”Han har kommit in jättefint i gruppen. En fantastisk person. Med sitt sätt att vara visar han också tydliga ledaregenskaper på planen. Duktig på att blocka skott, har en uppoffrande spelstil och gör allt för att förhindra målchanser. Sedan är han en duktig passningsspelare.”

16. Victor Edvardsen, offensiv mittfältare/anfallare, 25 år

”Han har egentligen alla egenskaper. Snabb och stark, svår att komma åt när han skyddar bollen. Bra i djupled. Jättefin högerfot. Han har tagit kliv när det handlar om att tygla sitt heta humör. Där finns det ytterligare utvecklingspotential, men som fotbollsspelare har han alla egenskaper vi vill ha av offensiva spelare.”

17. Anton Kralj, wingback, 23 år

”Nu är han tillbaka på fullaste allvar, vilket är kul. En löpstark och snabb spelare. Positionen som wingback passar honom utmärk. Fin vänsterfot. Uthållig. Har även tempoväxlingar i sig och är duktig på att slå inlägg.”

19. Abdelrahman ”Abdo” Saidi, mittfältare/offensiv mittfältare, 21 år

”Han har lämnat familjen i Borås och har tagit klivet till eget boende. Bara det är en stor omställning. Fint tillslag med båda fötterna och duktig framför motståndarens backlinje. Finurlig och har sin styrka i det offensiva spelet men jobbar även hårt i försvarsspelet. En intressant och utvecklingsbar spelare som är rutinerad då han trots sin ringa ålder gjort många matcher i superettan. Det ser lovande ut för ’Abdo’.”

20. Christoffer Wiktorsson, försvarare/wingback, 32 år

”Han jobbar på, hela tiden. Har varit med i många år och gör alltid sitt yttersta på träning. Jättebra vänsterfot och kan få med hela gruppen i att vi ska ha en bra träningskvalitet. Med sitt sätt att vara är han nyttig för de yngre spelarna. En fantastisk person som brinner för Degerfors IF, vilket är viktigt.”

21. Adam Carlén, mittfältare, 20 år

”Han tar kliv hela tiden. Både i sitt bollvinnande spel, som är en av hans styrkor, och att han är löpstark och kan täcka stora ytor. Han är duellstark och går vinnande ur många dueller, men har också ett fint passningsspel. Bra tillslag både i det långa och i det korta. Han ska fortsätta jobba för att kopplingen mellan hjärnan och fötterna ska gå ännu snabbare, sedan har han allt.”

22. Tufve Östlund, försvarare, 20 år

”En lång och reslig herre. Han har tagit kliv under året. Bra på huvudet, fint passningsspel. Han behöver jobba lite med sitt fotarbete och nu handlar mycket om att hitta speltid i en bra miljö där han får spela seniormatcher. En sådan miljö har vi hittat i IF Karlstad Fotbollutveckling.”

23. Adhavan ”Adde” Rajamohan, offensiv mittfältare, 28 år

”En underbar människa. Alltid ett leende på läpparna och han bidrar med god energi i gruppen. När man kommer hit och får se ’Addes’ leende blir man glad. Som fotbollsspelare är hans spetsegenskaper dels sättet på vilket han driver boll, första-touchen, men också att han är en bra avslutare. Har egentligen alla egenskaper. Behöver bara bli mer frekvent i sina aktioner. Duktig på att hitta skott eller genombrott vid motståndarens backlinje.”

25. Jeff Gal, målvakt, 28 år

”Duktig på att läsa av spelet och har då en bra positionering för att förhindra bollar bakom backlinjen. Han är tidigt ute och avstyr sådana situationer. Han är också duktig på skott från nära håll. Sedan har han fina fötter. En bra målvakt.”

26. Hugo Claesson, målvakt, 19 år

”Jättekul att följa Hugo, både förra året och nu. Han tar kliv hela tiden och blir bättre sett till en helhet. Jag tycker att han visar tecken på en bra utveckling och kommer precis som Tufve må bra av att få spela fotboll i seniormiljö, där det står poäng på spel och där det blir ännu tuffare än vad det är i P19-matcherna. Ung, lovande och har egentligen alla fysiska förutsättningar för att bli riktigt bra. Det pekar åt rätt håll. Det är också en fantastisk kille att ha att göra med.”

Erik Grandelius och José Segura Bonilla har också kontrakt med Degerfors IF men kommer vara utlånade till Åtvidabergs FF under hela 2021.

Scroll to Top