Stora gåvor till damlaget

Degerfors IF:s damlag har fått ännu en stor gåva. Sven Jordebo har följt damlagets resa genom seriesystemet med spänning och tyckte det var dags att rusta laget lite extra inför säsongen 2022. Med en gåva på 250 000 kronor hoppas han att damerna kan säkerställa fortsatt spel i de högre divisionerna och att Degerfors IF snart har två elitlag inom föreningen.

Tidigare i höst sponsrade styrelseledamot Joakim Lundin hela resan inklusive uppehåll under damernas kvalmatch på Gotland, med lite drygt 75 000 kr. Sammantaget gör det att lagets budget förstärks inför 2022 och att föreningen kan täcka upp de ökade kostnaderna det innebär med resor och material i division 1, samtidigt som andralaget i division 4 också får rätt förutsättningar för sin verksamhet.

– Vi är väldigt glada för dessa gåvor. De hjälper oss ekonomiskt att bygga upp damsektionen och det stärker oss moraliskt att vi har supportrar som ser vikten av hela föreningens verksamhet, säger Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar

Degerfors IF hoppas att detta kan sporra fler att få upp ögonen för föreningens damsatsning, med mer publik och fler partners under 2022. Med ökade donationer och aktiv sponsring kan det långsiktiga planeringsarbetet för att anpassa arenan till ännu ett representationslag påbörjas tillsammans med kommunen och externa finansiärer.

Degerfors IF vill rikta ett stort tack till Sven Jordebo och Joakim Lundin för de generösa gåvorna.