5/6
19:00

Sean Sabetkar klar för Degerfors IF

Degerfors IF har värvat mittbacken Sean Sabetkar från Västerås SK. 25-åringen, som var lagkapten i sin tidigare klubb, har skrivit på för tre år och gör sina första träningspass med Rödvitt redan under tisdagen.

– Det ska bli kul att få komma i gång direkt med dubbelpass och att få lära känna ledarna, spelarna och alla runt klubben. Jag känner dock många av spelarna sedan tidigare, säger Sabetkar.

Stockholmaren har tidigare representerat klubbar som Karlbergs BK och Sollentuna FK, men det var i Västerås han verkligen fick visa upp sig på elitnivå. Totalt blev det 53 superettanmatcher för den grönvita klubben.

Sabetkars sista match för VSK var cupkvartsfinalen mot just Degerfors i söndags. En tillställning där han, ironiskt nog, blev matchhjälte.

– Det blev lite ironiskt att jag gjorde mål där. Man gör ju inte så värst många mål som mittback i vanliga fall. Jag förstår att jag börjar i uppförsbacke hos vissa supportrar men det är väl något jag får jobba med under den första perioden i klubben, säger nyförvärvet med ett skratt.

Nu är det dock bara Degerfors IF som gäller. Vad hoppas du kunna tillföra här?

– Jag vet att jag kommer till ett redan skickligt lag med många bra fotbollsspelare. Det visade sig ju förra året då jag personligen tyckte att Degerfors var en av de klubbar som spelade bäst fotboll. En typ av fotboll som tilltalar mig. Den är väldigt passningsorienterad och kräver mycket av varje spelare, oavsett om du är längre bak eller längre fram i planen. Till det har man adderat några spelare som spetsat till det hela ytterligare. I söndags fick jag känna på hur det är att möta det här laget. Man får jaga mycket, täcka ytor och försöka få tag på bollen. Det ska bli kul att bli en del av den fotbollen. Sedan vill jag tillföra det jag kan både på och utanför planen. Jag ska göra mitt bästa för att öka konkurrenssituationen.

Vad tycker du att man kan förvänta sig av DIF i allsvenskan 2021?

– En tydlig identitet och en tro på det man gör, oavsett hur resultaten ser ut. Det var något de visade prov på redan förra året. Det finns en väldigt stark identitet och jag tycker att fotboll generellt ska handla om att man har något man tror på och kör på det hela vägen. Annars kan man lika gärna skita i det.

Patrik Werner, sportchef:

– En av superettans bästa mittbackar. En bra försvarsspelare med bra fötter. Han har fina ledaregenskaper vi tror att vi kommer få stor nytta av.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF