2/4
15:00

Returderby på Solid Park Arena

Då var det dags för Degerfors IF att åter ta sig an Västerås SK. Senaste mötet lagen emellan ägde rum den 15 juni hemma på Valla och slutade efter många om och men med 3 – 2 till DIF. De rödvita har nu kammat hem tre vinster i rad och ligger just nu på en sjätteplats i tabellen med 35 poäng. Stefan Jacobsson inför söndagens möte i Västerås…

Hur har det sett ut på träningen idag?
Det har gått bra, det har varit mycket återhämtningsträningar eftersom det är tätt mellan matcherna och då handlar det mesta om att komma tillbaka både mentalt och fysiskt. Det mentala är lika viktig som det fysiska just nu och vi har haft bra prestationer och då gäller det att landa i det också och skaka av sig Mjällbymatchen och kunna gå in fullt mentalt inför Västeråsmatchen imorgon. Så vi inte på något sätt har någon form av nöjdhet kvar i kroppen, utan nu är det en ny match med nya förutsättningar och det är nya poäng att spela om och ska vi ha tre poäng så måste alla parametrar vara på plats. Så det är mest det som det handlar om nu när vi har fyra matcher på en och en halv vecka.

Hur ser det ut i truppen, Gustav Granath fick smärtor i ljumsken under matchen mot Mjällby… Ja och Björndahl hade problem med en översträckning också men båda två är redo för spel imorgon, så alla spelare som finns att tillgå är tillgängliga för spel.

Du har under de sista tre matcherna valt att ha en solid bänk…
Ja, valt och valt. När alla är friska och tillgängliga i truppen så är det ju naturligtvis många så kallade potentiella startspelare eller stratspelare som måste börja på bänken. Det är ett angenämt problem, men för tillfället så har vi en strak konkurrenssituation på egentligen alla lagdelar. Självklart är det ju jättebra så att man känner att man har någonting att kunna förändra på bänken. Sedan är det alltid tufft att aldrig få starta eller inte få starta i matchen, för det är ju det alla vill göra. Men inte ens jag kan förändra de reglerna, utan man måste helt enkelt fatta både tuffa och jobbiga beslut och sedan jobba utifrån det.

Vad vet vi om motståndet Västerås, vi slog dem med nöd och näppe sist?
Ja, hemmamatchen var ju en tuff batalj där vi hamnade i två underlägen men lyckade att vända det tillslut med seger med 3 – 2, det är ju en liten derbymatch. Jag tycker att på deras egen hemmaplan så har de gjort bra spelmässiga matcher och har väldigt många kvalitativa och offensiva spelare som både är straka individuellt och bra i ett kontringsspel och även i det etablerade. Västerås är ett lag som jag tycker har presterat bättre än vad deras poängskörd visar, så jag räknar inte med något annat än att det blir en stentuff match i Västerås imorgon.

Vi hoppas självklart på många rödvita supportrar på plats på Solid Park Arena, men för er som inte har möjligheten att närvara så streamar Cmore matchen. Klicka här för att teckna ditt abonnemang och samtidigt stödja vårt kära Degerfors IF.

En startelva publiceras söndag kl 14:00.

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF