28/5
19:00

Pashang Abdulla utsedd till månadens spelare

Degerfors IF:s anfallare Pashang Abdulla har röstats fram till Månadens Spelare i Superettan i april. – Man blir både glad och stolt. Det är ett kvitto på allt mitt slit på försäsongen, som jag både uppskattar och värdesätter, säger Abdulla.

Motivering: Degerfors IF:s centertank Pashang Abdulla var målgladast av alla under säsongsinledningen. Med fem mål på de fem första matcherna har han gått i bräschen för Rödvitt, som gick obesegrade genom april.

– Jag har haft ett gäng spelare bakom mig som har underlättat för mitt målskytte och de är en stor del av det här priset, säger en ödmjuk Pashang Abdulla om utmärkelsen.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben. Pashang Abdulla skänker sina vinstpengar till ”Valla för Alla”.

– Jag vill att prissumman från Unibet går till Valla för Alla, som är en kraft för social förändring och inkludering för barn och unga i Degerfors, förklarar Abdulla.

Pashang Abdulla var nominerad till utmärkelsen i april tillsammans med Örebro SK:s Kalle Holmberg och Landskrona BoIS Robin Dzabic.

Månadens Spelare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener och tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Jury: De 16 lagens lagkaptener och tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Adelisa Grabus (discovery+), Phillip Trollér (GP), Stisse Åberg (Arbetarbladet), Joel Bäckström (Gefle Dagblad), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Erik Weiefors (Bohusläningen), Karl Andersson (Hallands Nyheter), Fredrik Narvelid (Karlskoga Tidning), David Tezera (Unibet), Thomas Hasselgren (SEF).

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2024 Degerfors IF