12/11
15:00

Ordföranden har ordet: ”Även när alla gör rätt utifrån sin horisont, kan det ibland bli fel”

Det är mycket som händer kring Stora Valla nu och alla kämpar hårt för att vi ska kunna spela allsvensk fotboll igen. Fotbollsmässigt finns inget att klaga på, grabbarna gör ett fantastiskt jobb.

Hösten blev lite för spännande och vi har haft kort tid att ställa om på alla fronter: arenan, truppen, sportkontoret, frivilliga, leverantörer, partners… allt ska upp en nivå! Samtidigt fortsätter pandemin. Trycket är därför enormt och jag hoppas alla har förståelse för detta, vi är i slutspurten av en väldigt lång resa.

Mediabevakningen har ökat på gott och ont kring truppen och arenan, senast gällde det belysningsmasterna på Stora Valla. Upphandlingsprocessen är avslutad och klar, men fortfarande florerar en mängd spekulationer och rykten. Jag hoppas vi nu kan lägga detta bakom oss.

Alla inblandade parter har hanterat saken efter sin bästa förmåga, men utifrån sin egen värld. Kommunen ska följa lagar och förordningar, annars får vi anarki. Media spetsar till saker för att synas i bruset. Företagare bevakar sina intressen vid upphandlingar för att kunna sätta mat på bordet. Detta är normalt. Men även när alla gör rätt utifrån sin horisont, kan det ibland bli fel.

Lösningen är lika gammal som beprövad: att sätta sig ner och prata med varandra. Föra en konstruktiv dialog. Det är vad vi har gjort nu.

När ilska, hat och hot tar över, grävs bara skyttegravarna djupare och vi kommer längre från ett samförstånd. Alla bör därför ta ansvar och tänka på hur vi kommunicerar via sociala medier och i offentligheten. Ingen ska behöva utstå hat och hot mot sin person.

Jag vädjar därför till alla att visa lite bättre omdöme på nätet, oavsett om det gäller spelaraffärer eller upphandlingar. Sociala medier är en del av vårt samhälle och vi har alla ett gemensamt ansvar att hålla det tryggt och säkert. Vi behöver alla bli bättre på att tillämpa samma inkluderande principer vi vill leva under. 

Nu tar vi nya tag och kämpar vidare för att Stora Valla ska bli klart för Allsvenskan.

Fredrik Rakar
Ordförande i Degerfors IF

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF