23/4
19:00

Oavgjort mot ”Peking” när Justin Salmon blev poängräddare på övertid

Degerfors var odiskutabelt det bättre laget på Stora Valla den här soliga lördagskvällen. Trots dominansen i framför allt andra halvlek, fick Bruket bara med sig en poäng. Justin Salmon räddade poäng för Degerfors på övertid och ådrog sig en allvarlig huvudskada i samband med samband med målet.

Justin Salmon har hjärnskakning och mår, trots omständigheterna ok. Han befinner sig på lasarettet för observation.

Nyckelhändelser

6′ Viktor Agardius gör 0-1 på en hörna som går rakt igenom DIF-försvaret.

11’ fin räddning från Jeff Gal på frispark från Jonathan Levi.

21’ Norrköpings Jakob Ortmark varnas efter att ha stämplat Nikola Djurdjic.

28’ Norrköping i farligt läge när Levi slår inlägg. Jeff Gal räddar.

30’ Levi med farligt skott. Gal greppar bollen.

56’ Lindell med skott strax utanför. Hans tanke var nog inlägg, men det blev ett farligt skott istället.

63’ Farligt frisparksläge precis utanför straffområdet för DIF när Lindell fälls. Frisparken slås av Campos men mynnar ut i en hörna.

69’ Nikola Djurdjic är otroligt nära att nicka in hörna från Diego Campos.

69’ Degerfors gör dubbelbyte. Johan Bertilsson och Erik Lindell ut, Dijan Vukojevic och Adhavan Rajamohan in.

72’ Degerfors med intensiv press. Rasmus Örqvist får bollen från Diego Campos i ett farligt läge, men skjuter över.

78’ Dijan Vukojevic snor åt sig bollen. Han spelar den fram till Rajamohan som passar vidare till Nikola Djurdjic. Nikola avslutar över målet.

87’ Dijan Vukojevic med cykelspark rakt på mål. Träffar Norrköpingspelare i huvudet och blir varnad.

88’ Daniel Krezic kommer in istället för Rasmus Örqvist.

90+4’ MÅL! Justin Salmon nickar in kvitteringen för Degerfors. I samband med nicken skallar Justin ihop med Norrköpings Viktor Agardius och blir utburen på bår. Sean Sabetkar ersätter Justin Salmon i samband med skadan.

Tränarens kommentar

Se presskonferensen efter matchen med Rikard Norling och Andreas Holmberg nedan.