2/4
15:00

Mellersta division 1-serien mest sannolik för damerna

Från och med säsongen 2023 kommer damer division 1 att spelas med enbart tre serier. Division 1 Norrland, Svealand och Götaland. 2022 är sista året med sex serier och Degerfors IF kommer med största sannolikhet att tillhöra den mellersta serien.

Degerfors IF:s damlag gjorde under 2022 en fantastisk prestation som nykomlingar i division 1 och lyckades placera sig på en femteplats. En sjätteplats hade inneburit negativt kval mot ett annat sjätteplacerat division 1-lag och plats 7-12 degradering.

– Säsongen för Degerfors damlag var väldigt bra under våren. Vi hade en stökig sommar och sökte tränare, hittade inget bättre än det som fanns. Sebastian, Lina och undertecknad sa att vi kör de veckor som är kvar. Vi kan väl inte säga att det blev något annat än en riktig framgång för Degerfors IF:s damlag, säger tränare Yrjö Toivonen.

– Vi tillhör de 46 procent som blev kvar i division 1. 54 procent av lagen åkte ur. 42 lag blir kvar i division 1 och det blir en Norrlandsserie, Svealandsserie och en Götalandsserie. Vi kommer sannolikt att spela i Svealandsserien.

För den som är duktig på geografi kan man på ett ungefär räkna ut vilka lag som kommer att spela i Degerfors IF:s serie nästa år. I och med RIK Karlskogas degradering från Elitettan Norra är det rimligt att anta att det blir derbyn mot såväl dem som Örebro SK på Stora Valla nästa år.

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF