2/4
15:00

Joe Gyau klar för Degerfors IF

Den amerikanske wingbacken Joe Gyau är klar för Degerfors IF. 29-åringen kommer närmast från FC Cincinnati i USA och har skrivit på ett tvåårsavtal.

Den Bundesliga- och MLS- meriterade wingbacken har representerat klubbar som Hoffenheim, St. Pauli, Borussia Dortmund, Sonnenhof Großaspach och Duisburg, innan han återvände till USA och Cincinnati. Han har också gjort mängder med ungdomslandskamper och en handfull A-landskamper för USA.

Joe Gyau befinner sig just nu i Cincinnati och anländer till Sverige på lördag. Han börjar träna med laget på måndag, därefter återstår läkarkontroll och pappersarbete. Förhoppningsvis är Joe Gyau spelklar till matchen mot IF Elfsborg den 6 mars.

Hur känns det?

– Det känns mycket bra! Det känns skönt att vara tillbaka i Europa och kul att få komma till i en klubb som har mycket tradition och historia.

Vad vet du om Degerfors IF?

– Inte jättemycket, men jag har goda vänner som vet och de har bara fina saker att säga om klubben. En bra klubb med mycket erfarenhet och talang bland spelarna. Jag ser fram emot att få träffa dem!

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag har ett bra tempo och gillar att nyttja det faktum att jag är snabb. Jag är bara i en mot en, passningsskicklig och bra med båda fötterna. Behärskar många olika positioner på planen, så min mångsidighet är en styrka också.

Vilka mål har du för 2022?

– Att hjälpa laget så mycket som möjligt. Bra resultat och att vi hamnar högt upp i tabellen. Jag vill vara en bra lagkamrat och en spelare som fansen kan räkna med alltid gör sitt yttersta.

Vill du hälsa någonting till fansen?

– Jag längtar efter att få träffa fansen och hoppas att vi kommer ha en bra framtid ihop. Jag har redan fått massa positiva meddelanden på sociala medier, det är många som välkomnat mig och det uppskattar jag jättemycket.

Sportchef Patrik Werner är mycket nöjd med nyförvärvet och ser fram emot att få se honom i den röd-vita tröjan.

– En intressant och välmeriterad spelare som kan spela på båda kanterna. Han har flera spetsegenskaper, men snabbheten är det som sticker ut. Det känns otroligt bra att vi kunnat få knyta honom till oss, säger sportchef Patrik Werner.

Varmt välkommen till Degerfors IF, Joe Gyau!

Dela

Degerfors IF
Kontakt
Måndag – torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00
Webbpartner
Copyright © 2023 Degerfors IF