Jacobsson lämnar för GAIS

Det blev ingen förlängning med vår huvudtränare Stefan Jacobsson och i måndags lämnade Stefan besked om att han går vidare i sin karriär till en ny klubb. Sportchef Patrik Werner och Stefan Jacobsson säger så här…

-Vi har självklart försökt att behålla vår tränartrio, men med tanke på oklarheter kring vår ekonomi gör det att vi av försiktighetsskäl måste vara kortsiktiga när det gäller våra ekonomiska beslut och avtal. Det är det svårt för oss att veta vart det tar vägen och vi har därför inte kunnat erbjuda Stefan ett långsiktigt avtal och det är detta som ligger till grund för att han nu valt att gå vidare, säger Patrik Werner.

Stefan Jacobsson, du lämnar Degerfors i slutet av året…
Ja och som jag sagt till både spelarna och till Patrik Werner, är det här är ett avsked där jag känner både sorg och vemod. Det här är en förening som jag har trivts jättebra i och där jag blev otroligt bra välkomnad när jag kom hit 2014. I början fick både Patrik, Roger och även Björn och Mainy ta hand om mig lite, så det är en förening som sitter i mitt hjärta. Jag trodde kanske att jag skulle vara kvar i minst två år till men så blev det inte. Det är ingenting jag går omkring och är bitter över utan så här är det i fotbollsvärlden och allt som händer har en mening. Jag vill tacka Degerfors IF, alla spelare, ledare och framförallt supportrar för 6 goda år och jag önskar föreningen lycka till med att vinna Superettan nästa år eftersom de nu är skyhöga favoriter!

Du kommer att ta dig an en av våra konkurrenter; GAIS…
Ja det stämmer, jag tillträder efter årsskiftet. Det som är skönt och som var avgörande är att GAIS var villiga att satsa på mig och framförallt vill de satsa långsiktigt och då erbjuder man tre plus två år. Långsiktigheten plus att de är medvetna om att det tar tid att vända en negativ trend och att de ser på det med en femårsplan, gör att man blir glad. Som tränare står man helt själv och ensam om det går dåligt och får man inte mer än ett år som erbjudande så är man väldigt utlämnad. Allt har gått riktigt fort men det ska bli riktigt kul att få komma in och försöka att vända skutan i GAIS.

Vi tackar Stefan Jacobsson för hans arbete i föreningen och för de spännande åren han varit huvudtränare för Degerfors IF och önskar honom lycka till i karriären!

Åsa Holmstrand
Degerfors IF

Scroll to Top